1536 Nic. Maasdijk

In Maasdijk hadden 11 deelnemers 62 duiven ingekorfd voor de ZLU vlucht uit St. Vincent. Na een dag overstaan en een onooglijk begin van de lossing (zie de filmpjes) is het voor veel deelnemers toch nog goed uitgepakt. Geholpen door de harde ZW wind kwamen de duiven vlot naar huis.

Om 20.18.33 uur landde de doffer van de comb. P. Solleveld en Paloma op de klep in Maasdijk. Zijn werk zat erop. Het levert hem de eerste prijs in het Nic. en de 26e in afd. 5 op. Deze doffer “Witpen Hammer” komt uit de Mooie Perpignan (Luc v. Coppenolle) x Shekira (klz Ballotelli x kld Floris). Niet alleen op de Marathon vluchten kan hij goed uit de voeten want op de Eendaagse Fond weet hij ook zijn prijsjes te pakken. Hij is vorig jaar mee geweest op de voor velen dramatisch verlopen Narbonne en op Pau wist hij ook prijs te vliegen., Zijn nestmaat was bij de comb. de 6e aankomende duif van St. Vincent en dan is het 21.24 uur.

De eerste tien prijzen zijn gewonnen door: P. Solleveld en Paloma pr. 1, 7 en 8, Ed en Nick de Vroome pr. 2, 3 en 10, A. v. Bergenhenegouwen pr. 4 en 5, R. Bouland pr. 6, en comb. v.d. Wilk-v.Ooijen pr. 9. De uitblinkers zijn: P. Solleveld en Paloma 9/8, A.v.Bergenhenegouwen 4/2, Gebr. Middelburg 2/1 en A.J.A. ten Tije 4/2. De comb. Solleveld en dochter is met dit resultaat grootmeester van SPL Westland geworden. Met de ZLU telling 1:4 is de laatste prijs voor A.J.A. Ten Tije en bij 1:3 NPO telling is die voor R. Bouland op maaandagochtend 5.55 uur. Maar 2 liefhebbers hadden om die tijd nog geen duif kunnen constateren.
G. v.d. Ende