FOND IN HET GROENE HART
NIC DE SNELVLUCHT BODEGRAVEN

Gerard Griffioen uit Zevenhoven wint met “Flash” zeer vlot verlopen klassieker St. Vincent

Onder een stralend blauwe hemel op de gehele vlieglijn werden de door 20 liefhebbers bijeengebrachte 142 duiven op deze klassieker reeds om 11.00 uur gelost. Over het gehele traject een licht veranderlijke wind en ondanks de warmte waren de vooruitzichten op een vlot verloop hoopvol. En dat bleek bewaarheid want op zaterdagmorgen, zo rond de klok van elven arriveerden er maar liefst 5 duiven die mogelijkerwijs aanspraak konden maken op de overwinning in ons inkorfcentrum. Het was Gerard Griffioen uit Zevenhoven die met de eer ging strijken op deze mooi verlopen St. Vincent. Om 10.55 uur was het zijn 6 jarige kras nestduivin NL-17-1301015 genaamd “Flash” – ingekorfd op een jong van 6 dagen – die als eerste getekende de overwinning voor hem opeiste en over de 1050,916 km aan 992,866 mpm kwam. “Flash” kwam uit de goede richting aangevlogen en aarzelde bij aankomst geen seconde. Deze duivin is een echte top duif die haar prijs nooit miste op de overnacht en op haar palmares staat o.a. een derde prijs in Sector 2. In haar afstamming o.a. “Promise” en “White Wing” en die wisten wat kopvliegen was. Samenkweek met broer Jan leverde al veel goede duiven op via Jan van Putten met voornamelijk het soort van Jan Bullens.

Henk Gerritsen uit Woerden rook heel even aan het goud, klokte weliswaar 6 minuten eerder maar door een kortere afstand was 991,855 mpm nu goed voor het zilver. Huub Kuyf uit Nieuwkoop was met een constatering van 11.00 uur met ook zijn eerste getekende eveneens in de top te vinden en pakt keurig prijs drie, net voor Mario de Vogel uit Bodegraven en Jan Molenkamp uit Driebruggen die met de prijzen vier en vijf genoegen moeten nemen. Dan even een “gaatje” van 12 minuten, maar dan begint de “St. Vincent trein” echt op gang te komen. Opnieuw Gerard Griffioen en Mario de Vogel, zesde en zevende, Bert de Graaf uit Alphen a/d Rijn achtste, Leon van der Voorn uit Ter Aar negende en Combinatie Schouten uit Nieuwkoop completeren de top tien van deze St. Vincent. Dit alles in een tijdbestek van een half uur! Mooie prijspercentages waren er vervolgens voor Paul v/d Boogaard uit Kamerik met 7 v/d 7 ( !! ), Gerard Griffioen met 4 v/d 6, Henk Gerritsen met 3 v/d 6, Jan Molenkamp met 4 v/d 6, Leon van der Voorn met 3 v/d 4 en John Rimmelzwaan 2 v/d 4. Reeds om 13.15 uur kon het concours van de 48 prijsduiven worden gesloten en dat is voor St. Vincent begrippen zeer vlot en aangenaam ten opzichte van vorige week. Komend weekend staat PAU op het programma en slaan wij in ons NIC een weekje over.
NIC de Snelvlucht Bodegraven, St. Vincent, 142 duiven

De eerste twintig:
1-6 Gerard Griffioen ( Zevenhoven ); 2-11 Henk Gerritsen ( Woerden ); 3 Huub Kuyf ( Nieuwkoop ); 4-7 Mario de Vogel ( Bodegraven ); 5 Jan Molenkamp ( Driebruggen ); 8-15 Bert de Graaf ( Alphen a/d Rijn ); 9 Leon van der Voorn ( Ter Aar ); 10 Combinatie Schouten ( Nieuwkoop ); 12-13-20 Paul Scharleman ( Gouda ); 14-17-18 Theo Wijfjes ( Nieuwveen ); 16 Paul v/d Boogaard ( Kamerik ); 19 Martin Wijtman ( Bodegraven )

Henk Vink