Mevr. Martha van Geel wint supersnelle St. Vincent

Na Barcelona staat sinds jaar en dag St. Vincent op het affiche, doorgeschoven naar zaterdag i.v.m. de nationale feestdag in Frankrijk. Op zaterdag kon niet worden gelost, teveel regen- en onweersbuien op de vliegroute. Zondag zag er beter uit, het startsein volgde om 8.00 uur en de duiven vervolgden hun thuisreis met plaatselijk een stevige zuidwesten wind. Een filmpje van de lossing op de site van de ZLU zal nog wel een staartje krijgen, er werd namelijk gelost op een parkeerterrein met op amper 5 meter auto’s geparkeerd voor de duivenwagens.
De eerste Franse aanmeldingen op Pipa volgden elkaar in rap tempo op, alles wees erop dat het een snelle St. Vincent zou worden. Nederland deed hier niet voor onder, ik kan mij geen sneller verloop van een ZLU-vlucht herinneren dan deze St. Vincent, nationaal zitten er slechts 2 uren en 10 minuten tussen de eerste en de laatste prijs!
De Brabantse Superleague had 459 duiven in concours, spijtig genoeg 114 duiven minder dan vorig jaar. De vroegste melding kwam uit Nieuw-Vossemeer van het gekende fondhok van Mevr. Martha van Geel, zij zag haar St. Vincentduifje om 19.25.27 uur over de antenne het hok binnen snellen. Op een afstand van 974 km maakte haar duif 1421,052 mpm. niemand had betere papieren, dus zij was de absolute nummer 1 op deze razendsnelle St. Vincent. Mevr. Van Geel wint op deze gedenkwaardige vlucht maar liefst 9 prijzen op 11 gezette duiven! Martha en Heinz van harte proficiat met dit fantastische St. Vincentsucces.
Onze felicitaties gaan uiteraard ook uit naar alle overige prijswinnaars van St. Vincent 2023. Het concours sluit op afstand van Hoogerheide om ca. 5.30 uur maandagmorgen en dat is verschrikkelijk rap als je weet dat er dan nog maar 25 prijzen te verdelen zijn.
EXTRA GELDPRIJZEN dankzij onze trouwe sponsors zijn er 5 gratis geldprijzen van 50,- Euro te winnen op NARBONNE, op de plaatsen: 10 – 20 – 30 – 40 – 50 ( wint een liefhebber 2 van bovenstaande prijzen, dan schuift de prijs door naar prijs 60 enz.).
Eventuele reclames kunt u indienen bij uw centrumleider. Op onze website kunt u terecht voor de tussenstanden en de IFC-verslagen. Ook hebt u alle BSL-uitslagen en het laatste nieuws binnen handbereik. Komend weekend spelen we Marseille, ik wens iedereen veel succes op deze Franse kraker.
Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,
Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag St. Vincent
459 duiven – 80 deelnemers
1. Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer
2. Jack van Delft, Dongen
3. L. Roks, Standdaarbuiten
4. P.J. Westerdijk, Gorinchem
5. Van Schijndel & znn, Geffen
6. Comb. B. Jansen & Co., Bavel
7. W. van Ooijen, Rosmalen
8. R. de Leeuw, Made
9. Fr. Belleter, Nispen
10. Wegrest. Napoleon BV, Hank