Martha van Geel wint met overmacht snelle St. Vincent

Na Barcelona staat sinds jaar en dag St. Vincent op het affiche, doorgeschoven naar zaterdag i.v.m. de nationale feestdag in Frankrijk. Op zaterdag kon niet worden gelost, teveel regen- en onweersbuien op de vliegroute. Zondag zag er beter uit, het startsein volgde om 8.00 uur en de duiven vervolgden hun thuisreis met plaatselijk een stevige zuidwesten wind. Een filmpje van de lossing op de site van de ZLU zal nog wel een staartje krijgen, er werd namelijk gelost op een parkeerterrein met op amper 5 meter auto’s geparkeerd voor de duivenwagens.
De eerste Franse aanmeldingen op Pipa volgden elkaar in rap tempo op, alles wees erop dat het een snelle St. Vincent zou worden. Nederland deed hier niet voor onder, ik kan mij geen sneller verloop van een ZLU-vlucht herinneren dan deze St. Vincent, nationaal zitten er slechts 2 uren en 10 minuten tussen de eerste en de laatste prijs! IFC Hoogerheide bracht 178 duiven bijeen, dat waren 32 duiven meer dan vorig jaar. Wij moesten geduld hebben tot 19.25.27 uur, toen zag Martha van Geel haar 4e getekende over de antenne het hok binnen snellen. Dat de duif een fles wijn, een duivenportret en een bos bloemen met zich mee zou brengen, bleek pas toen de duif werd aangemeld. Met 11 duiven in concours won zij: 1 – 8 – 17 – 27 – 28 – 31 – 40 – 56 – 57, dat zijn er 9 van de 11, doe dat maar eens na!

Martha en Heinz gefeliciteerd met deze geweldige St. Vincentuitslag.
Op plaats 2 reizen we af naar Standdaarbuiten waar Leon Roks met 1 duif mee zijn duifje om 19.42.53 uur weet te klokken op een afstand van 985 km. De NL21-2114966 van Leon kwam 19 mpm tekort voor de 1e plaats, een knappe prestatie om met 1 duif mee zo te weten soleren. Leon proficiat met dit sterk staaltje duivensport.
Frans en José Belleter eigenen het laatste plaatsje op het erepodium toe, om 19.53 uur valt hun 1e getekende op de klep en ja hoor ze zitten er weer bij daar in Nispen. Het hele seizoen mogen ze ruiken aan de ereplaatsen en dat is weinigen gegeven. Onze felicitatie zijn op zijn plaats, Frans en José, doe zo voort.
Vluchtsponsor is VAN DEN BERGE BEVEILIGING TOTAAL, dankzij deze sponsor winnen Ko van Dommelen 50,- Euro en Gebr. Maas & Zn en Leon Braspenning ieder 25,- Euro. De tweede fles wijn is voor A. Klijs, de dinerbon van restaurant De Landbouw uit Goes is voor J.M. Murre, de taart gaat naar vluchtwinnaar Mevr. M. van Geel en de zak duivenvoer van dierenspeciaalzaak Wagemakers is voor Frans Belleter.

Haringparty

Alle deelnemers 2023 nodigen wij met hun partners uit voor de overbekende Haringparty op zondag 13 augustus a.s. Het eten wordt u ook dit jaar weer gratis aangeboden door IFC Hoogerheide, voor alle drankjes moet u nog steeds uw eigen portemonnee trekken. U kunt zich opgeven tijdens het afrekenen van Narbonne,
of u stuurt mij een mailtje, phgeerdink@gmail.com tot uiterlijk 30 juli.
Gelieve op te geven of u met 1 of 2 personen de Haringparty wenst te bezoeken.
Dit weekend bekampen we Marseille met 114 duiven uit ons IFC in concours. Ik wens iedereen hier heel veel succes mee en tot volgende week.

Oudoe