Jo van Schijndel en zonen verpulveren uitslag op Perpignan.

Bij het inkorven van de duiven voor Perpignan wisten we op voorhand dat de weersomstandigheden van het betreffende weekend zeer twijfelachtig waren. Dit heeft ons echter niet weerhouden om nog eens een extra rondje te doen over onze duivenhokken, want maar liefst 109 deelnemers brachten niet minder dan 901 duiven bijeen voor dit slotconcours van de ZLU vanuit Perpignan. Gelukkig hebben de inrichters geen risico’s genomen en hebben de lossing over het weekend heen getild. De duiven werden maandagochtend om 7.15 uur in vrijheid gesteld, een tijdstip wat ze vermoedelijk later nog wel zullen heroverwegen. Als ze internationaal tientallen Nederlanders voor zich moeten dulden kan ik me niet voorstellen dat dit bij onze zuiderburen in goede aarde valt.
De duiven waren eindelijk op weg naar huis, het grootste deel moesten ze afleggen met een noordwesten wind, die vanaf Parijs uit het westen zou blazen. Groot was mijn verbazing dat de 1e aanmelding uit de regio Le Havre kwam en dat het overgrote deel van de Franse duiven ten westen van de lijn in het verlengde op Brussel waren gevallen. Frankrijk telde ca 130 aanmeldingen op maandag en dat waren er in België slechts 12. Wat niemand had verwacht gebeurde uiteindelijk toch, vele duiven maakten gebruik van de nacht om thuis te geraken, waardoor Nederland massaal en op zéér grote afstanden de uitslag zal domineren. Een duif geklokt in de neutralisatietijd was op deze Perpignan niet automatisch een ZLU-vaasje en dat is toch effe slikken, niet waar?

De grote triomfator was een van onze sponsors, in de personen van vader Jo en zonen van Schijndel uit Geffen. In de periode dat de Brabantse Superleague bestaat heeft nog nooit iemand de uitslag zo gedomineerd als de hoofdpersonen van deze editie uit Perpignan. Met de prijzen 1 – 2 – 3 – 4 en 43 van de 67 in onze uitslag hebben Van Schijndel en Zonen de competitie gedegradeerd tot een one-manshow. Mijn felicitaties gaan deze keer naar Geffen, vader en zonen van Schijndel hebben ze dubbel en dwars verdiend.
Voor de overige prijswinnaars neem ik graag mijn petje af, het zijn immers onze trouwe deelnemers voor het volgende seizoen.
Eventuele reclames kunt u indienen bij uw centrumleider. De kampioenen 2023 zijn bekend en kunt u terugvinden op onze website. Alle BSL-kampioenen van harte gefeliciteerd, tot op de kampioenenhuldiging in Hoogerheide. Met deze uitslag wordt het vliegseizoen 2023 afgesloten en wil ik alle IFC’s danken voor de goede samenwerking.

Namens alle samenwerkende IFC’s van de Brabantse Superleague,
Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Perpignan
901 duiven – 109 deelnemers
1. Van Schijndel & znn, Geffen
2. Van Schijndel & znn, Geffen
3. Van Schijndel & znn, Geffen
4. Van Schijndel & znn, Geffen
5. J. van Heumen, Oss
6. Gebr. Holleman, Tienhoven
7. Gebr. Holleman, Tienhoven
8. Daan Besseling, Tilburg
9. J. van Heumen, Oss
10. F. Zwiers, Terheijden

Hokkampioenschap Brabantse Superleague 2023
1. J. van Heumen, Oss
2. Nico Pronk, Mill
3. R. de Leeuw, Made
4. Kees de Graaf, Eethen
5. Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer

Duifkampioenschap Brabantse Superleague 2023
1. J. van Heumen, Oss, 20-2045098
2. R. de Leeuw, Made, 20-2031775
3. Nico Pronk, Mill, 22-2240323