Comb.de Pijper behaalt op Perpignan zijn 3e IFC-zege 2023!

Bij het inkorven van de duiven voor Perpignan wisten we op voorhand dat de weersomstandigheden van het betreffende weekend zeer twijfelachtig waren. Dit heeft ons echter niet weerhouden om nog eens een extra rondje te doen over onze duivenhokken, want maar liefst 33 deelnemers brachten niet minder dan 285 duiven bijeen voor dit slotconcours van de ZLU vanuit Perpignan. Gelukkig hebben de inrichters geen risico’s genomen en hebben de lossing over het weekend heen getild. De duiven werden maandagochtend om 7.15 uur in vrijheid gesteld, een tijdstip wat ze vermoedelijk later nog wel zullen heroverwegen. Als ze internationaal ruim 80 Nederlanders voor zich moeten dulden kan ik me niet voorstellen dat dit bij onze zuiderburen in goede aarde valt.
De duiven waren eindelijk op weg naar huis, het grootste deel moesten ze afleggen met een noordwesten wind, die vanaf Parijs uit het westen zou blazen. Groot was mijn verbazing dat de 1e aanmelding uit de regio Le Havre kwam en dat het overgrote deel van de Franse duiven ten westen van de lijn in het verlengde op Brussel waren gevallen. Frankrijk telde ca 130 aanmeldingen op maandag en dat waren er in België slechts 12. Wat niemand had verwacht gebeurde uiteindelijk toch, vele duiven maakten gebruik van de nacht om thuis te geraken, waardoor Nederland massaal en op zéér grote afstanden de uitslag zal domineren. Een duif geklokt in de neutralisatietijd was op deze Perpignan niet automatisch een ZLU-vaasje en dat is toch effe slikken, niet waar?

Bij ons IFC was het niet anders, de grote triomfators waren vader John en zoon Michel de Pijper, ze flikten dit trucje dit jaar al voor de derde keer! Op Pau, Agen oud en nu Perpignan kon niemand betere papieren overleggen dan deze kampioenenformatie uit Hoeven. Reeds om 01.06.06 uur klokten zij hun NL21-1264314, de 4e getekende van de 23 die ze naar Perpignan hadden gezonden. Vader en zoon De Pijper kregen hun duiven voortreffelijk naar huis, kijk maar eens mee: 1 – 5 – 19 – 23 – 25 – 31 – 38 – 39 – 40 – 54 – 70 – 82 – 91, dat zijn er dan 13 in een mooi aansluitende reeks en dat op een afstand van ruim 1004 km. Heren, ik blijf u feliciteren, wat een prachtseizoen.
Voor het zilver blijven we in Hoeven waar Corné van Rijen ook eens enkele duiven voor Perpignan heeft ingekorfd en dit bepaald niet zonder succes. Zijn 2e getekende snelde om 05.53.30 uur over de antenne en toen was de neutralisatietijd nog geen 10 minuten afgelopen, zodoende zat Corné ruimschoots op tijd om ook de tweede ereplaats naar Hoeven te halen. Dit smaakt naar meer, dus ik hoop Corné in 2024 weer te mogen verwelkomen op ons IFC. Dit succes nemen ze je in ieder geval niet meer af, Chapeau en doe zo voort!
Goed 5 uur rinkelde de telefoon aan de Ossendrechtseweg, tijd voor Philip om deze aan te nemen. Het was winnaar John de Pijper, die wat meldingsprobleempjes had. Nadat Philip had vernomen dat er links en rechts al meer Perpignanduiven waren gevallen ging hij toch ook maar eens op inspectie, immers vorige week was er ook eentje thuis van Bergerac om 01.29 uur, dus waarom nu niet. Groot was zijn verbazing dat hij “Gerso”, zijn 2e getekende, op de spoetnik aantrof, alleen nu nog constateren. Nadat het licht was aangedaan op de hokken liep “Gerso” om 05.05.58 uur binnen en won hiermee zijn derde prijs dit seizoen op de ZLU-vluchten. Goed voor de derde plaats op het ereschavot. Met 10 duiven mee won Philip de prijzen: 3 – 22 – 48 – 51 – 62 – 65 – 93. 70% prijs, daar wil iedereen wel voor tekenen, of niet?

Vluchtsponsor is Toppigeons, dankzij dit bekende veilinghuis winnen Jan Severijnen 50,- Euro en M. Meeuwsen en Mevr. M. van Geel ieder 25,- Euro p/p. Een fles wijn hebben we voor Comb. de Pijper en de Comb. R. en L. Traas, laatstgenoemde wint tevens de dinerbon van restaurant Bij de Pastorij. De ijstaart van bakkerij Wilbrink staat klaar voor Harry de Jong en de zak duivenvoer van dierenspeciaalzaak Wagemakers kan worden opgehaald door Jan van der Burgt. Cees Suijkerbuijk wint met zijn 1e getekende de geschonken jonge duif voorjaar 2024 van Pieter Goeree.
Het seizoen zit er weer op, het is allemaal snel en goed gegaan, dit dankzij de inzet van de vele vrijwilligers die zich voor- en achter de schermen geweldig hebben ingezet voor ons IFC. Ik dank iedereen voor hun bijdrage en ik hoop dat ik ook volgend jaar weer een beroep op hun kan doen. Zonder deze mensen is duivensport op dit niveau niet mogelijk. Mannen, nogmaals heel veel dank.
Volgende week schuiven we om 18.00 uur aan voor de “Haringparty”, maar liefst 55 mensen hebben zich hiervoor opgegeven, dus het belooft een gezellige happening te worden. De zaal gaat open vanaf 17.00 uur, het eten wordt u door uw IFC aangeboden, de drank is voor uw eigen rekening.

Tot volgende week en voor de laatste keer dit seizoen, oudoe