Nic. 1536 Maasdijk.

Traditie getrouw is Pau de eerste vlucht van het ZLU seizoen. In Maasdijk hadden 20 deelnemers 106 duiven bijeen gebracht. Na een dag overstaan werden de wagens om 07.20 uur geopend en konden de duiven weliswaar aan een warme dag maar ook een eerlijke vlucht beginnen. In Den Haag woont een familie Mehmed met Bulgaarse roots die de laatste jaren flink aan de weg timmert met mooie uitslagen op de lange afstanden.

Vorige week vliegt R. Mehmed een 1e in het SPL Westland van St. Vincent en nu broer M. Erol (Mum) op Pau. Om 08.39 27 uur is de doffer 1-1421898 thuis. Gevolg 1e in het SPL en 18e in afd. 5. Het is een doffer met een verhaal. In oktober 2020 wordt het dochtertje Elya geboren en krijgt Mum van broer Reza een duif als geschenk. Met het opleren van deze duif wil het niet vlotten. Verscheidene keren weken weggebleven van het opleren en Mum werd geadviseerd hem weg te doen. Dat kon niet hij want was van zijn dochter en de duif bleef. Tot opeens Elya (zo heet de duif vanzelfsprekend) het licht zag en begon met prijsvliegen. Eerste keer naar Bordeaux ochtendlossing een staartprijs.

Dan naar Tarbes gevolg 100e in de sector en nu met z’n 3e overnachtvlucht een top prijs. Dit alles wordt gevlogen op nest. Mum heeft hem zelf niet zien komen want hij was even in huis gegaan maar de kleine meid kwam vertellen dat er een vogel op het hok zat. Hoe mooi wil je het hebben.

De eerste 10 prijzen zijn gewonnen door: prijs 2 met slecht 0,8 mpm verschil R. Bouland, pr. 6 en 10 zijn eveneens voor hem, pr. 3 A. Mosterd, pr. 4 Comb. v. Zuilen en Zn., pr. 5 R. Mehmed, pr. 7 en 8 P. Solleveld en Paloma en A. Zwinkels met pr. 9.
Uitblinkers zijn dit keer: M Erol 2/1, P. Solleveld en Paloma 10/7 en A. v. Bergenhenegouwen 5/4. De laatste prijsduif 1:4 (ZLU regel) is voor B. de Koning en bij 1:3 (afd 5 regel) is van T. v. Lier. Het is dan inmiddels 13.17. uur geworden. Een kwart van de deelnemers hadden te laat of geen duif na deze tijd kunnen constateren.

G. vd. Ende