Generaal Martha van Geel

opperbevelhebber op Pau ‘24

Na drie dagen van uitstel gaven de Belgische inrichters eindelijk het signaal van lossing op maandag 24 juni af. De eerste internationale ontmoeting zou me er eentje worden hoor, het natte koude regenweer was plots omgeslagen in subtropische omstandigheden met een straffe noordoosten wind. Een echte kuitenbijter lag in het verschiet, dit toonde de aankomsten maandagavond in Frankrijk wel aan. In de lage landen moesten we echter wachten tot dinsdagmorgen eer dat de eerste meldingen binnen sijpelden. Later volgden de duiven elkaar in rap tempo op en konden we het concours alsnog om 13.14 uur op een afstand van 980 km sluiten aan een snelheid van 701 mpm.

De overwinning bleek een nek-aan-nekrace te worden tussen de huidige top-3, die in het voordeel uitviel voor Martha van Geel uit Nieuw-Vossemeer, de generale kampioene van ons IFC in 2023. Zij zag haar 2e getekende om 8.22.22 uur over de antenne lopen, die hiermee een snelheid van goed 889 mpm. wist te realiseren. Let wel, dit alles 24 uur en 22 minuten na het gegeven startschot, een Pau-editie om niet snel te vergeten.

Dat Martha en Heinz hun duiven tiptop in orde hebben bleek wel uit de gemaakte uitslag, met 19 duiven in concours, scoren ze: 1 – 5 – 27 – 38 – 45 – 46 – 51 – 62 – 67 – 72 – 80 – 82, dat zijn maar liefst 12 prijzen! Wat zullen Martha en Heinz dit jaar nog allemaal uit de hoge hoed gaan toveren? De eerste klap is een daalder waard, chapeau met dit prachtige resultaat.
Slechts een neuslengte van 0,6 mpm kwam Peter Oele uit Oudelande tekort om de overwinning in de wacht te slepen, zijn Pauvlieger snelde om 7.51.42 uur het hok binnen op een afstand van dik 952 km. Het is haast niet voor te stellen dat de duiven zo lang onderweg zijn en nagenoeg gelijk arriveren. Peter won naast de 2e plaats ook nog 12e, 13e , 15e, 35e , 44e , 71e prijs en dan is de helft van de ingezette duiven weer thuis. Je zou voor minder je handtekening zetten. Peter, proficiat met dit behaalde Pausucces.
Voor de derde stek gaan we naar Zundert en dit keer niet voor het bloemencorso maar voor het kampioenenhok van Jacko en Cor Maas. Ook zij zijn weer nadrukkelijk aanwezig in het snuitje van de uitslag en winnen 5 mooie prijzen, te beginnen met: 3 – 7 – 8 – 24 – 78, hiermee hebben ze hun portie binnen en hebben ze nadrukkelijk hun visitekaartje afgegeven. Mannen, doe zo voort!

Wie gaan er met de gesponsorde prijzen aan de haal?
Vooraleerst de bloemen van Berry’s bloemenshop, een foto van de vluchtwinnaar, een fles wijn van Drankenhandel Somers-Hendrikx en een voerbon t.w.v. 12,50 Euro van Wagemakers uit Roosendaal gaan naar Martha van Geel, de tweede fles wijn is voor Leon Roks, die tevens de cafésprint t.w.v. 160,- Euro wint. Dankzij vluchtsponsor Maatschap Valentijn strijken Comb. de Pijper 50,- Euro, Peter Oele 25,- Euro en daar is ie weer, Leon Roks 25,- Euro op. De dinerbon van Restaurant Bij de Pastorij uit Hoogerheide is voor Gebr. Maas & Zn. Een heerlijke taart wordt door bakker Wilbrink gebakken voor Carlo Dominicus.
Komend weekend staat Agen oud en jaarlingen op het affiche, bij ons werden 241 oude duiven door 41 liefhebbers ingekorfd en 364 jaarlingen door 35 deelnemers, voorwaar een prachtig aantal duiven. Hopelijk zullen de weergoden ons gunstig gezind zijn, zodat de duiven op de ‘aangevraagde uren’ in vrijheid kunnen worden gesteld.
Na de beide vluchten vanuit Agen zal Rogier een tussenstand van het generale kampioenschap op onze website plaatsen. Ik wens jullie allemaal ontzettend veel succes toe op Agen, een nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Oudoe