Jeroen van Heumen uit Oss wint ouverture vanuit Pau

De IFC’s van de Brabantse Superleague brachten samen 739 duiven bijeen voor de openingsvlucht vanuit Pau, helaas 13,75% minder dan in 2022. Hopelijk is hiermee niet de toon gezet voor het nieuwe ZLU-seizoen in de BSL. Eén ding weet ik zeker, ons sportplezier lijdt hier nauwelijks onder, de kick als een vroege duif op je plank valt is onbeschrijfbaar voor outsiders en of de concurrentie nu groot of klein is, het zal je op dat moment ‘worst’ wezen. Het beestje heeft het toch maar weer geflikt om al die kilometers onder vaak barre en tropische omstandigheden af te leggen. Hier hebben we het over de ATLETEN van het luchtruim.

Na een dag vertraging kregen de duiven zaterdag om 7.20 uur het verlossende startschot. Onze duiven moesten afrekenen met een variabele oostenwind en hittebestendigheid was een van de absolute vereisten. Pau was nagenoeg een kopie van Nationaal St. Vincent een week eerder. De eerste duiven waren bekend en in no time waren de prijzen verdiend. De overvlucht plukte de vruchten van de oneerlijke kilometervergoeding, gelukkig spelen wij op kleinere schaal in de Brabantse Superleague en kunnen wij op een faire manier de degens kruisen.
De grote overwinnaar is niemand minder dan de grote vedette JEROEN VAN HEUMEN uit Oss. Jeroen flikt het toch maar weer om zijn favorietenrol waar te maken, zijn NL20-2045098 liep zondag om 7.51.07 uur over de antenne en dat was goed voor 930,265 mpm. Met 12 duiven mee staan er 5 keurig netjes op de uitslag vermeld. Jeroen, ik weet niet wat ons nog te wachten staat, maar voor deze overwinning onze welgemeende felicitaties, hier ben je alvast mee weg.

Uiteraard feliciteren wij alle overige prijswinnaars, groot en klein, van deze mooie vlucht vanuit Pau. Het concours sluit 1 op 3 om 13.44.24 uur op een afstand van Kaatsheuvel.

Volgende week staan we aan de vooravond om onze duiven in te korven voor Barcelona. Op deze vlucht wordt jaarlijks de SUPERSPRINT vervlogen, met een fantastische prijzenpot. De hoofdprijs bedraagt maar liefst 250,- Euro voor de winnaar, 150,- Euro voor nummer 2 en op de derde stek wint u nog altijd 100,- Euro, verder stukken van 50,- Euro + restant. De inleg bedraagt 5,- Euro en gaat om uw 1e getekende, hiervoor kunt u zich opgeven bij uw IFC. De centrumleiders dienen aan ondergetekende de deelnemerslijst toe te sturen en ervoor te zorgen dat inleggelden + IFC-bijdrage op tijd (op rek. NL11RABO0162517149 t.n.v. internat. fondcentrum Hoogerheide) worden overgemaakt. De gewonnen bedragen worden na 14 dagen aan de IFC’s overgemaakt.

De uitslag is opgemaakt volgens het ZLU-rekenprogramma Venira op basis van de vluchtcoördinaten Noord +432008.0 West – 002220.0 Hippodrome De Pau. Eventuele reclames kunt u indienen bij uw centrumleider. Ik wens u komend weekend heel veel succes toe op de wedvluchten vanuit Agen en zie u graag weer terug aan de inkorftafels voor Barcelona.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,
Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Pau
739 duiven – 126 deelnemers
1. J. van Heumen, Oss
2. R. de Leeuw, Made
3. Kees de Graaf, Eethen
4. Johan Meulendijks, Bakel
5. John van Bragt, Breda
6. Johan Meulendijks, Bakel
7. Comb. de Pijper, Hoeven
8. Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer
9. Comb. Vos-van Wanrooij, Geffen
10. Comb. Vos-van Wanrooij, Geffen