Frans Belleter triomfeert op regenvlucht Narbonne.

De voorlaatste vlucht van de ZLU vliegen we vanuit Narbonne, een vlucht die de laatste jaren geweldig aan populariteit heeft gewonnen bij het jaarlingenspel. Alleen jammer dat de afgelopen twee edities volledig zijn beïnvloed door de regengod Pluvius die nadrukkelijk zijn stempel heeft gedrukt op het grillige verloop van beide vluchten.
Ik ben blij dat ik niet in de schoenen heb gestaan van de lossingsverantwoordelijke, want eigenlijk was er niet een fatsoenlijke gelegenheid om de duiven zonder risico te lossen. Blijven uitstellen was geen optie, de voorspellingen boden geen soelaas en het inkorven van Perpignan was een ‘bottleneck’ in de tijdspanne. De keuze werd uiteindelijk bepaald op zondagmorgen 8.00 uur, onze duiven werden in vrijheid gesteld. Een filmpje op de site is hiervan het overtuigende bewijs; het toonde eveneens aan dat men nog niet in staat was de duiven gelijktijdig te lossen. Het zal ongeveer vanaf Limoges zijn geweest dat onze duiven het eerste regenfront moesten trotseren, later zouden er nog velen volgen. Een straffe westen tot zuidwesten wind deed vermoeden dat we de winnaar tegen de Limburgse grens moesten zoeken, maar het tegendeel was waar, de grote overwinnaar van Narbonne 2023 woont in het Westbrabantse Nispen en wel bij het bekende fondhok Frans Belleter.

Frans en José Belleter krijgen hun duiven in 2023 weer grandioos naar huis, wonnen ze vorig jaar op de catastrofale vlucht van Narbonne de 1e in hun IFC en een pure kopprijs nationaal, deze editie doen ze het nog dubbel en dwars over en winnen glansrijk de 1e prijs in het IFC en de 1e in de Brabantse Superleague en dan leg je toch maar eventjes 1003 concurrenten over de knie. Frans het is je van harte gegund, de felicitaties zijn op zijn plaats, ook voor jou een plaatsje in de eregalerij.
Alle overige prijswinnaars van deze moeilijke Narbonne feliciteer ik hierbij met hun behaalde successen. Hoe stroef de vlucht ook opstartte, er komt altijd wel een eind aan. Zo kunnen we Narbonne in de BSL 1 op 3 om 10.22 uur sluiten op een afstand van 943 km, dan hebben we 335 duiven binnen en zijn we weer op tal.

De winnaars van de gesponsorde geldprijzen van 50,- Euro zijn:

Prijs 10 Jack van Delft
Prijs 20 Nico Pronk
Prijs 30 Ronald Geerdink
Prijs 40 Van Schijndel & Znn
Prijs 50 Rex de Leeuw

Bij IFC Hoogerheide hebben we de jaarlingen uit het totale concours gefilterd en hiervoor een aparte vlucht georganiseerd, dit jaar hadden we een vlucht met 153 jaarlingen. Sponsors zorgen ervoor dat we extra geldprijzen, prijzen in natura, een duivenfoto van de winnaar etc. op deze jaarlingenvlucht kunnen vervliegen. In combinatie met Agen jaarlingen wordt dan uiteindelijk de kampioen jaarlingen en de kampioensduif van ons samenspel bepaald, die hiervoor een ereprijs krijgen uitgereikt. Nu ben ik bereid om dit voor de Brabantse Superleague ook op poten te zetten en doe ik een oproep aan de deelnemers of er nog mensen zijn die dit initiatief financieel willen ondersteunen. Bent u de juiste persoon/bedrijf dan kunt via de mail contact met me opnemen. phgeerdink@gmail.com

Eventuele reclames op deze uitslag kunt u via uw centrumleider indienen. De tussenstanden van de kampioenschappen zijn inmiddels keurig netjes bijgewerkt op onze website. Het slotstuk van het ZLU-programma, de wedvlucht vanuit Perpignan, hebben we inmiddels ingekorfd. In totaal brachten 109 liefhebbers 901 duiven bij elkaar. Eindelijk weer eens goed nieuws over de aantallen, want dit zijn er wel mooi 115 duiven meer dan in 2022. Wie schrijft deze epiloog op zijn/haar naam?

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague wens ik u hier heel veel succes mee.
Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Narbonne
1004 duiven – 100 deelnemers
1. Fr. Belleter, Nispen
2. Ronald Geerdink, Hoogerheide
3. Comb. Vos-v. Wanrooij, Geffen
4. Van Schijndel & znn, Geffen
5. Nico Pronk, Mill
6. Nico Pronk, Mill
7. J. van Meer, Wouw
8. C.J. de Heijde, Made
9. H. Blokland, Klundert
10. Jack van Delft, Dongen