Philip Geerdink slaat zijn slag op Marseille.

Na het horrorfilmpje vorige week van de lossing van St. Vincent lieten de inrichters vrijdag zien dat het ook anders kon. Alle ruimte rond de containers en daarnaast nog eens prima duivenweer om de lossing op de gevoelige plaat vast te leggen. De duiven werden om 7.00 uur in vrijheid gesteld, met in Frankrijk hoofdzakelijk een westnoordwesten wind die draaide gaandeweg naar het zuidwesten voor het laatste deel van het traject. Buienradar gaf te kennen dat ze onderweg nog best weleens een buitje konden tegenkomen.
’s Avonds vielen de duiven in grote getallen in Limburg zodat wij wisten dat we de volgende morgen vroeg van de partij moesten zijn om een nette duif op tijd te kunnen constateren. Immers de overvlucht was tot aan zijn tanden gewapend om ons met huid en haar te verslinden, en zo geschiedde weliswaar. Met 114 duiven in concours is Marseille al sinds jaar en dag het zorgenkindje van ons IFC. De deelnemers volgden massaal de aankomsten via Pipa, hier zag men dat ze nog even geduld moesten hebben, want de snelheid was al rap onder de 1000 mpm gezakt. Zouden er op vrijdagavond nog duiven doorkomen of blijft het een groot Limburgiafestival?

Het wachten was tot zaterdagmorgen 6.28.10 uur, toen de NL19-1757951 alias “Zwarte Teun” zich meldde aan de Ossendrechtseweg bij Philip Geerdink. Deze fantastische zoon uit “Jonge Teun”, de rechtstreekse Jellemakweker op het hok van Philip won inmiddels 7 op 7 op de ZLU-vluchten en was dit jaar tweemaal de aanvoerder van een clean sweep op Pau (3 op 3) en Marseille (2 op 2). Philip’s tweede duif won altijd nog een keurige 20e prijs, hij had zijn slag geslagen! De bloemen, het duivenportret en een fles wijn blijven in Hoogerheide en zo zien we dat graag.
Voor plaats twee reizen we af naar Oud-Vossemeer, alwaar André Havermans om 6.56.40 uur zijn 1e getekende mocht verwelkomen. Deze Marseilleklepper maakte op 928 kilometer 835 mpm dus hebben onze duiven het voor niets gehad. André pakte op deze Marseille de prijzen: 2 – 11 – 22 – 33 en dat met 4 duiven mee is dat volle bak, oftewel de 2e liefhebber met een clean sweep! André GROTE KLASSE, doe zo voort.
Het brons gaat naar dezelfde hoek van ons samenspel en wel naar Ko van Dommelen uit St. Philipsland die om de drommel ook nog de prijzen 4 en 14 binnen hengelde en dat met allemaal jaarlingen. Wie zei er ook weer “Marseille is daar te zwaar voor”?, die haalt hier zijn ongelijk. Met 6 duiven mee lijkt dit wel een uitslag uit zijn oude doos, maar ik kan u gerust stellen, het was toch echt jongstleden zaterdag dat Ko deze prestatie heeft weggezet. Ko…….Chapeau!

De vluchtsponsor is BDP accountants uit Hoogerheide, dankzij onze penningmeester Jan van der Burgt winnen Gebr. Maas & Zn 50,- Euro en Frans Belleter en Philip Geerdink ieder 25,- Euro. De tweede fles wijn, de zak duivenvoer van Wagemakers en de dinerbon van bistro d’Ouwe Leeuw gaan alle drie naar Martha van Geel. Het ijstaartje van bakkerij Wilbrink komt toe aan Cor en Jacko Maas uit Zundert.
Morgenavond korven wij vanaf 18.00 uur in voor Narbonne, het einde van het ZLU-seizoen komt langzaam in beeld, dus loop nog eens door het duivenkot en zoek een van uw toppertjes uit, de winterslaap staat sneller voor uw deur dan je lief is.
Vergeet ook onze Haringparty niet, hiervoor kunt u zich morgen opgeven bij Jan van Meer, die heeft hier de inschrijflijst voor klaarliggen.
Allemaal weer reuze veel succes volgende week op Narbonne, waarbij de jaarlingen worden uitgefilterd en apart in een concours tegen elkaar uitkomen. Uiteraard worden de gratis (geld)prijzen weer gegarandeerd.

Oudoe