H. van Venrooij Jr. heeft de beste papieren voor Marseille

Na het horrorfilmpje vorige week van de lossing van St. Vincent lieten de inrichters vrijdag zien dat het ook anders kon. Alle ruimte rond de containers en daarnaast nog eens prima duivenweer om de lossing op de gevoelige plaat vast te leggen. De duiven werden om 7.00 uur in vrijheid gesteld, met in Frankrijk hoofdzakelijk een westnoordwesten wind die draaide gaandeweg naar het zuidwesten voor het laatste deel van het traject. Buienradar gaf te kennen dat ze onderweg nog best weleens een buitje konden tegenkomen.
’s Avonds vielen de duiven in grote getallen in Limburg zodat wij wisten dat we de volgende morgen vroeg van de partij moesten zijn om een nette duif op tijd te kunnen constateren. Immers de overvlucht was tot aan zijn tanden gewapend om ons met huid en haar te verslinden, en zo geschiedde weliswaar.
Met 450 duiven in concours is Marseille al sinds jaar en dag het zorgenkindje van de Brabantse Superleague. Het paradepaardje van de ZLU spreekt met name in het westen van onze provincie totaal niet tot de verbeelding. De deelnemers volgden massaal de aankomsten via Pipa, hier zag men dat ze nog even geduld moesten hebben, want de snelheid was al rap onder de 1000 mpm gezakt. Zouden er op vrijdagavond nog duiven doorkomen of blijft het beperkt tot een groot Limburgiafestival?
Het wachten was tot vrijdagavond 21.45.27 uur, toen brak Henri Venrooij Jr. uit Deurne de Limburgse ban en klokte zijn NL19-3946133 op een afstand van 912 kilometer. Het was de enige duif in de BSL die de kaap van 1000 mpm wist te beslechten. Uiteindelijk wisten slechts 3 niet Limburgse liefhebbers vrijdag een duif te constateren. Met 9 duiven mee wist Henri 4 duiven in de prijzen te vliegen. Onze felicitaties zijn voor Henri Venrooij Jr. van Marseille, deze keer de allersterkste van ons allemaal.
Uiteraard wil ik hierbij alle prijswinnaars van Marseille 2023 onze welgemeende felicitaties overbrengen.
Eventuele reclames kunt u via uw centrumleider indienen. Tussenstanden van de kampioenschappen staan op onze website vermeld.
We naderen stukje bij beetje het einde van het seizoen, volgende week spelen we Narbonne, hopelijk hebben de inrichters geleerd van vorig jaar en toveren ze nu een prachtige vlucht uit de hoge hoed. Hierop wens ik u uiteraard verschrikkelijk veel succes.

Namens de deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,
Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Marseille
450 duiven – 89 deelnemers
1. H. van Venrooij Jr., Deurne
2. Will & Dirk Geudens, Knegsel
3. Comb. Kroon & Erren, Ven-Zelderheide
4. Comb. Kroon & Erren, Ven-Zelderheide
5. Nico Pronk, Mill
6. Van Schijndel & znn, Geffen
7. Van Schijndel & znn, Geffen
8. Van Schijndel & znn, Geffen
9. Comb. Kroon & Erren, Ven-Zelderheide
10. A. van Leuken, Nistelrode