Pieter Goeree bombardeert IFC op Barcelona.

Met de warmste dag van het jaar in het vooruitzicht werden de Barcelonaduiven op vrijdagmorgen op het vroege tijdstip van 7.00 uur gelost. Een riscky tijdstip, dat wel als je propageert de duiven op een dusdanig tijdstip te lossen dat er op de dag van lossing geen aankomsten zijn voorzien. Nou daar heeft de organisatie weer eens grandioos misgekleund! Pakweg 110-120 Franse aanmeldingen op vrijdag, 1 in de U.K. en zelfs 3 in België. De duiven hadden het mooiste weer van de wereld en hadden doorgaans de wind uit zuidoostelijke richting in hun staart. Met de vroege aankomsten in de vooravond bij onze zuidelijke buren werd in veel gevallen bij het krieken van de dag post gevat. De constatering om 5.21 uur bij Walter van der Meulen uit Sirjansland op het prachtige Schouwen Duiveland zorgde ervoor dat heel Nederland in een keer was wakker geschud. Zijn snelheid van 1168 mpm bleek door niemand meer te overklassen. De ‘tovenaar van Sirjansland’ had weer toegeslagen, Walter van harte gefeliciteerd met dit fantastische Barcelonasucces.

Bij IFC Hoogerheide korfden 38 liefhebbers 279 duiven in, slechts 5 minder dan vorig jaar. Wij moesten wachten tot 7.48.56 uur toen een zenuwachtige Pieter Goeree uit het Zeeuwse Driewegen zijn duif probeerde te melden bij de ZLU. Volgens eigen zeggen had hij een ‘restantenteam’ van ’22 mee, na zijn nationale overwinning vorig jaar zijn er diverse toppertjes naar het kweekhok verhuisd en heeft Pieter enkele duiven van de hand gedaan. Nou ik ben blij dat hij niet op volle sterkte voor de dag is gekomen, met 28 duiven mee kregen we als volgt een gigantisch pak rammel: 1 – 6 – 7 – 9 – 12 – 14 – 15 – 18 – 26 – 28 – 54 – 55 – 58 – 60 – 62 – 75 – 78 – 86 – 89. Met het lichten van de klokken moesten er nog maar 3 duiven komen, in één woord fantastisch! Pieter proficiat met deze enorme uithaal op Barcelona. Dat Pieter zijn hart op de goede plaats heeft blijkt uit zijn geste om zijn IFC graag mee te laten delen in zijn succes, hij stelt gratis en voor niets een jonge duif beschikbaar uit de 1e ronde 2024 voor degene die het eerst zijn 1e getekende van Perpignan op de uitslag heeft staan. Pieter bedankt voor deze unieke schenking, er zal animo genoeg hiervoor zijn.
Nummer 2 is Leon Roks uit Standdaarbuiten, hij klokt om 8.23.13 uur en zijn NL20-2005839 maakt 982 mpm op 1130 km. Leon is het hele seizoen al voor in de uitslag te vinden, nu op zijn lievelingsvlucht kwam hij slechts 6 mpm te kort om de overwinning weg te kapen, gelukkig hebben we nog 4 vluchten op de kalender staan. Leon, je hebt je naam weer hoog gehouden, eerlijk gezegd hadden we allemaal op je gerekend.
Martha van Geel en Heinz prijken trots op de bronzen plaats, hun Barcelonavlieger meldde zich om 8.21 uur in Nieuw-Vossemeer. De dominantie van het spel van Martha is ongelofelijk groot, iedere vlucht worden we hiermee geconfronteerd. Van Barcelona won ze: 3 – 11 – 13 – 29 – 43 – 50 – 74 een uitslag die er wezen mag.

Vluchtsponsoren waren MAAS PLANT B.V. en B.R.S. RIOOL van Hub Blokland uit Klundert. Achtereenvolgens winnen: Comb. R. en L. Traas en Pieter Goeree 50,- Euro, P. de Jong Gzn, J.M. Murre, Mevr. M. van Geel en Leon Roks allen 25,- Euro. Flessen wijn voor P. Goeree en Comb. R. en L. Traas, dinerbon van rest. De Landbouw uit Goes voor Pieter Goeree evenals de ijstaart van bakkerij Wilbrink en de zak duivenvoer van dierenspeciaalzaak Wagemakers uit Roosendaal is voor Gebr. Maas & Zn.

Barcelona 2023 is weer geschiedenis, dinsdag korven we weer in voor St. Vincent die op zaterdag worden gelost. Let op, volgende week vraag ik uw aandacht voor de ‘Haringparty’, vergeet dus vooral mijn wekelijkse duivenverhaaltje niet te lezen.

Allemaal veel succes op St. Vincent, nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Oudoe