Jan van Gils

wint triomfantelijk 1e B.S.L. PAU 2024

Na drie dagen van uitstel gaven de Belgische inrichters eindelijk het signaal van lossing op maandag 24 juni af. De eerste internationale ontmoeting zou me er eentje worden hoor, het natte koude regenweer was plots omgeslagen in subtropische omstandigheden met een straffe noordoosten wind. Een echte kuitenbijter lag in het verschiet, dit toonde de aankomsten maandagavond in Frankrijk wel aan. In de lage landen moesten we echter wachten tot dinsdagmorgen eer dat de eerste meldingen binnen sijpelden. Later volgden de duiven elkaar in rap tempo op en konden we het concours alsnog om 14.54 uur op een afstand van1017 km sluiten aan een snelheid van 680 mpm.

Primus inter pares werd Jan van Gils uit Oosterhout, jaarlijks een van de smaakmakers van de Brabantse Superleague. Zijn duif, met ringnummer NL22-2213621, geklokt op dinsdagmorgen 25 juni om 5.59.08 uur maakt een snelheid van 1046 mpm, goed voor de 1e Brabantse Superleague, 1e Nationaal Z.L.U. en last but not least de 1e Internationaal tegen het kruim van de Westeuropese fondelite. Om in Jan’s eigen bewoording te schrijven ik heb een Oosters wijsgeer eens horen zeggen: “Het zoet van de overwinning ligt voor het oprapen en daar hoef je de deur niet voor uit”.
Jan met deze prestatie heb je opnieuw laten zien dat je een hele grote bent in onze sport, dat ze zelfs internationaal niet meer om je heen kunnen. Proficiat, doe zo voort van Agen tot Perpignan.

Het zilver en brons gaat naar Comb. Gert Jan de Hoogh & Zn uit Oosterhout en R. van der Velden uit Kaatsheuvel. Onze felicitaties gaan verder uit naar alle prijswinnaars van deze gedenkwaardige super zware seizoenopening vanuit Pau.

Als ik deze tekst opmaak zitten de duiven voor Agen inmiddels in de mand. Met 667 oude duiven, helaas 261 stuks minder dan in 2023 en 836 jaarlingen, ook hier moeten we een veer laten met 301 duiven minder dan in 2023. Bij de ZLU waren er cumulatief pakweg 130 duiven meer dan in 2023, dus volgen we in Brabant niet de landelijke trend en zal het verdwijnen van IFC Werkendam hier absoluut debet aan zijn. Gelukkig zijn de aantallen nog van dien aard dat het altijd nog aantrekkelijk is om hiervan een 1e te pakken.

Volgende week korven we alweer in voor Barcelona en vervliegen we de traditionele Barcelonasprint met onze 1e getekende. De deelnemende IFC’s dragen ieder 100,- Euro bij en d.m.v. betaling van een inleg van 5,- Euro per deelnemer aan uw concourspenningmeester dingt u mee naar de prachtige geldprijzen van: 250,- Euro, 150,- Euro, 100,- Euro en stukken van 50,- Euro naar rato. De uitslag kan u volgen op de site van de Brabantse Superleague. Hierbij verzoek ik de centrumleiders de lijsten met deelnemers met uw UDP-bestanden naar onze rekenaar toe te sturen, zodat ik u voor de lossing het prijzenschema bekend kan maken. Een betaling op tijd zorgt ook voor een goede snelle afwikkeling nadien!

Heeft u een reclame op deze uitslag dat kunt u die via uw centrumleider indienen. In de hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, wens ik u allen een fantastische vlucht toe op Agen. Tot volgende week.
Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Pau
677 duiven – 101 deelnemers
1. J.W. van Gils, Oosterhout
2. Comb. G.J. de Hoogh & Zn, Oosterhout
3. R. van der Velden, Kaatsheuvel
4. Mevr. M. van Geel, Nieuw-Vossemeer
5. Jack van Delft, Dongen
6. Gebr. Maas & Zn, Zundert
7. J. van Heumen, Oss
8. R. Norbart, Made
9. Comb. G.J. de Hoogh & Zn, Oosterhout
10. Comb. G.J. de Hoogh & Zn, Oosterhout