Comb. De Pijper opnieuw de absolute nummer 1 op Agen oud.

De Belgische inrichters van de tweede internationale ontmoeting vanuit Agen stonden met hun rug tegen de muur, er moest hoe dan ook gelost worden op vrijdag, zaterdag was een hele dag regen voorspeld en lossen op zondag zou het inkorven van Barcelona in de wielen rijden. De overvlucht zou het kind van de rekening worden maar toch werd besloten de duiven op de vooraf geplande datum om 8.15 uur te lossen, dit had mijns inziens ook om 6.30 uur gekund, dan hadden aanzienlijk meer duiven ’s avonds hun thuishonk kunnen bereiken. De duiven doorkliefden een half bewolkte lucht en hadden langszij een windje van zee, die zorgde ervoor dat de liefhebbers in het oosten van het land beduidend in het voordeel zaten. Het concours kende een prima verloop, met een sluiting in de vroege ochtenduren en al met al vielen de verliezen reuze mee.
Iedere wedstrijd kent zijn winnaars zo ook ZLU Agen oude duiven, John Poppeliers uit Hapert, deelnemer bij IFC Stiphout, won de zegebloemen in het seniorenconcours en Mark Valentijn uit St. Willebrord, deelnemer uit ons eigen IFC Hoogerheide was de grote triomfator van het nationale jaarlingenconcours. Beide sportvrienden schreven geschiedenis en zullen deze Agen nooit en te nimmer vergeten. Mannen van harte proficiat!

43 Liefhebbers mochten we verwelkomen voor ZLU Agen oude duiven, deze brachten in totaal 266 duiven bijeen, nog steeds een zéér respectabel aantal! Het inkorven verliep deze keer niet zo soepel als u van ons gewend bent, we hadden behoorlijke problemen met Unikon, die afgelopen week plots met een spoed upload op de proppen kwam. Gelukkig konden we met enige vertraging beide inkorftafels weer operationeel krijgen.
Schreef ik vorige week nog dat de Comb. De Pijper zijn spierballen liet zien, deze week gaven ze wederom iedereen het nakijken. Het was hun NL21-1750384 die om 20.32.49 uur over de antenne kwam en hiermee een snelheid van 1214,588 mpm realiseerde, dit was genoeg voor het hoogste plaatsje op het erepodium. Naast de bloemen hebben we een fles wijn en t.z.t. een mooie foto van de overwinnaar voor John en Michel in petto. Chapeau voor deze knappe prestatie.
Voor het zilver gaan we naar Nieuw-Vossemeer, waar Harry de Jong nog aan het bijkomen is van zijn vroege duif op Agen. Hij klokte zijn duif om 20.28 uur, goed voor 1212,698 mpm. Hiermee toont Harry aan dat je hem nooit kan afschrijven. Met 3 duiven in concours wint hij keurig netjes de 2e en 28e prijs, Harry van harte gefeliciteerd.
Frans en José Belleter uit Nispen schudden ook aan de boom en winnen de prijzen: 3 – 17 – 30 en dat met 5 duiven mee. Frans zijn duiven komen dit jaar weer formidabel naar huis, een hok om de komende vluchten rekening mee te houden.

Vluchtsponsor is Ronald Geerdink, zijn financiële bijdrage wordt verdeeld onder Mevr. M. van Geel 50,- Euro en 25,- Euro voor Jos van Oirschot Jr. en Ben de Baat. Comb. Leijs-Geerings wint de tweede fles wijn, Frans Belleter wint de dinerbon van Rest. Coenraads uit Nispen, de taart van Bakkerij Wilbrink blijft in Hoogerheide en gaat naar Philip Geerdink en tot slot wint de Comb. R. & L. Traas de zak duivenvoer van dierenspeciaalzaak Wagemakers uit Roosendaal.
Volgende week de vlucht der vluchten vanuit Barcelona. Vorig jaar won Pieter Goeree met overmacht dit nationale concours, wie zijn de grote uitblinkers 2023?

Allemaal heel veel succes op de marathon van het luchtruim.
Oudoe