Nationale overwinning voor Mark Valentijn op Agen jaarlingen.

De Belgische inrichters van de tweede internationale ontmoeting vanuit Agen stonden met hun rug tegen de muur, er moest hoe dan ook gelost worden op vrijdag, zaterdag was een hele dag regen voorspeld en lossen op zondag zou het inkorven van Barcelona in de wielen rijden. De overvlucht zou het kind van de rekening worden maar toch werd besloten de duiven op de vooraf geplande datum om 8.15 uur te lossen, dit had mijns inziens ook om 6.30 uur gekund, dan hadden aanzienlijk meer duiven ’s avonds hun thuishonk kunnen bereiken. De duiven doorkliefden een half bewolkte lucht en hadden langszij een windje van zee, die zorgde ervoor dat de liefhebbers in het oosten van het land beduidend in het voordeel zaten. Het concours kende een prima verloop, met een sluiting in de vroege ochtenduren en al met al vielen de verliezen reuze mee. Iedere wedstrijd kent zijn winnaars zo ook ZLU Agen oude duiven, John Poppeliers uit Hapert, deelnemer bij IFC Stiphout, won de nationale zegebloemen in het seniorenconcours. Sportvriend Poppeliers proficiat met dit eclatante succes.

32 Liefhebbers mochten we verwelkomen voor ZLU Agen jaarlingen, deze brachten in totaal 301 duiven bijeen, weliswaar 238 duiven minder dan vorig jaar, wat neerkomt op een achteruitgang van 44%. Hier mogen we ons terecht zorgen over maken, later bleek dat ook het nationale concours averij had opgelopen. Het inkorven verliep deze keer niet zo soepel als u van ons gewend bent, we hadden behoorlijke problemen met Unikon, die afgelopen week plots met een spoed upload op de proppen kwam. Gelukkig konden we met enige vertraging beide inkorftafels weer operationeel krijgen. Voor de grote triomfator van het nationale jaarlingenconcours mogen we onze eigen deelnemer van ons IFC Hoogerheide, Mark Valentijn uit St. Willebrord in de bloemetjes zetten. Zijn “Bommel”, geklokt om 20.00.02 uur op een afstand van 892,718 km, goed voor 1266,206 mpm, was met ruime voorsprong (77,2 mpm) alles en iedereen te snel af binnen ons IFC, BSL en ZLU. Een diepe buiging en petje af voor deze jonge liefhebber die pas aan zijn tweede ZLU-seizoen bezig is. Na de nationale Barcelona overwinning van Pieter Goeree vorig jaar hebben we nu opnieuw een nationale winnaar in ons midden, in de persoon van Mark Valentijn, dat smaakt naar meer…. Dat deze coming man op de goede weg is liet hij vorig jaar al zien, zijn 25 gezette duiven op Agen jaarlingen ‘23 manifesteerden zich grandioos, hij won o.a.: 1 – 8 – 10 – 17 – 46 – 53 – 54 – 62 – 63 – 86 – 91, dat zijn 11 prijzen schoon aan de haak. Mark namens al je sportvrienden: onze welgemeende felicitaties en geniet van dit enorme succes. Voor plaatsen 2 en 3 komen we uit bij uw centrumleider, Philip Geerdink. Hij klokte om 20.29.42 en om 20.30.21 uur had hij zijn 1e getekende in de klok zitten. Dit was goed voor een tweetal onderling uitgelegde ‘potjes’. Philip’s duiven komen zeer behoorlijk naar huis dit jaar, zo won hij met 3 duiven mee van Pau reeds een clean sweep, aan prijs 35 kon hij er een punt achter zetten. Hopelijk weten zijn ‘mannekes’ het vol te houden, aan Philip zal het zeker niet liggen.
Vluchtsponsor is Prop Beplantingsweken V.O.F., dankzij zijn bijdrage winnen Mark Valentijn 50,- Euro en 25,- Euro voor Ronald Geerdink en Gebr. Maas & Zn. De flessen wijn zijn voor Mark Valentijn en R. de Bruijn, Carlo Dominicus wint de dinerbon van Rest. Coenraads uit Nispen, de ijstaart van Bakkerij Wilbrink gaat naar Comb. De Graaf en Ko van Dommelen gaat met de zak duivenvoer van dierenspeciaalzaak Wagemakers uit Roosendaal aan de haal. Volgende week de vlucht der vluchten vanuit Barcelona. Vorig jaar won Pieter Goeree met overmacht dit nationale concours, wie zijn de grote uitblinkers 2023?

Allemaal heel veel succes op de marathon van het luchtruim.
Oudoe