Top Pigeons Feliciteert…

Pieter Guelen! 🏆

2E NATIONAAL ST. VINCENT 10.199 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten Pieter Guelen uit Wijchen. Pieter was afgelopen zaterdag bijna de primus van de Nationale klassieker St.Vincent, maar zijn topduivin ‘’SAINT JO’’ werd net voorbij gesneld en naar de zilveren medaille verwezen.

Pieter Guelen is een fanatiek duivenmelker en daarmee één van de top hokken in afdeling 8. Waar mensen Pieter misschien van kennen is de Nationale Bergerac 2019. Daar won Walter v/d Meulen de 1e Nationaal van heel Nederland uit een duif van Pieter. Dit is een prachtig voorbeeld van de kwaliteit die Pieter bezit. In Wijchen zit één van de sterkste fond centra’s van Nederland dus wordt hier regelmatig onder elkaar geruild en zo maken ze elkaar sterker, een mooie uitgangspositie!

Zoals vele toppers en unieke duiven heeft onze ‘’SAINT JO’’ een verhaal. Ze was gekweekt als super laat in 2017 en werd zodoende in de natour van 2018 opgeleerd. In 2019 liet ze zich al eens melden op een fondvlucht met de 19e Nationaal Dax! In 2020 was ze vervolgens helemaal los met de 33e Nationaal St.Vincent & 49e Nationaal Limoges. Dat resulteerde in het winnen van de felbegeerde asduiven competitie op de Marathon. Vervolgens moest ze een jaar wachten in 2021 door een ongeluk van Pieter zelf. Toen de hele boel weer op de rit was, werd ze gespeeld op Nationaal St.Vincent 2022 waarvan ze onder de olie thuiskwam. Niks hielp om haar schoon te krijgen dus probeerde Pieter haar uit te laten ruien om zo weer in een mooie vacht terecht te komen. Zo geschiedde het en afgelopen zaterdag won ze dan ook de 2e Nationaal & 1e NPO St.Vincent.

Ze is gekweekt uit een doffer van Louis Boden via Cees van Heijst. In deze duif zit onder andere de 1e Nationaal St.Vincent 2005, Jan Ernest & v/d Wegen. De moeder van de duif is een samenkweek met goede vriend A. Driessen & Zn. Ook in deze duif zie je weer de fameuze lijnen van Jan Ernest wat de absolute basis is bij Pieter. Ook de stamvader van Pieter zie je terug en hiervan heeft hij nu 28 kinderen op zijn kweekhok waarmee de toekomst verzekerd is. Ondanks het geluk van St.Vincent werd de belevenis overschaduwd door het overlijden van schoonvader Jo. De naam van de duif was dan ook niet moeilijk…….. ‘’SAINT JO’’

Pieter van harte gefeliciteerd en veel sterkte gewenst!

Danny de Hoogh
Top Pigeons