Top Pigeons Feliciteert…

PAUL COUWENBERG 🏆

→ 1E – 2E PT.ST.MAXENCE 2.178 DUIVEN
→ 1E MORLINCOURT 1.953 DUIVEN
→ 1E SENS 1.242 DUIVEN

Vandaag willen wij Paul Couwenberg uit Breda in het zonnetje zetten. Paul is een bijzonder mens met een bijzonder gevoel voor duiven. Allebei in een zeer positieve context. Afgelopen seizoen besloot compagnon Willie-Jan v/d Goorbergh een stapje terug te doen in de duivensport en kwam Paul er alleen voor te staan. De duiven werden voor het grootste gedeelte verkocht en Paul besloot verder te gaan. Maar op wat voor manier! Paul domineert de laatste weken de uitslagen met vaak 10 duiven of minder mee. Wat een enorm knappe prestatie met zo’n kleine ploeg duiven.

De duiven worden bij Paul gespeeld op traditioneel weduwschap en hierbij gaan de doffers mee maar blijven hun partners allemaal thuis. Zodoende wordt er met een klein aantal duiven gespeeld in het hart van het centrum van Breda. De jaarlingen presteren geweldig met enkel 4 natour vluchten op de teller als jong. Drie weken geleden begon de zegereeks van Paul met een dubbele overwinning op Pt.St.Maxence. Hij speelde de 1e & 2e tegen 2.178 duiven. De eerste genaamd ‘’DE JAN’’ (vernoemd naar een goede vriend) is gekweekt uit ‘’BOSTON’’ een zoon van HULK x SUUS en daarmee dus een broer van ‘’MISS UNBELIEVABLE” 1e NPO Issoudun, gekoppeld tegen ‘’CLEOPATRA’’ een rechtstreekse duivin van Team C. & G. Koopman. De zegereeks werd voortgezet vanuit Sens met opnieuw die fameuze ‘’JAN’’. Hij won weer de 1e en ditmaal tegen 1.242 duiven. Wat een duif! Afgelopen weekend kwam de 3e overwinning vanuit Morlincourt tegen 1.953 duiven. Deze keer was het de ‘689’ die er met de bloemen vandoor ging. Deze speelde al eens de 5e NPO Melun en is gekweekt uit ‘’REPLAY FEVER’’ van Peter v/d Merwe gepaard tegen een zus van ‘’T ACROBAATJE’’ 1e Nationaal Sector Chateaudun uit de Biesmans/Adwin lijn.

NL22-2217689♂ 1E MORLINCOURT 1.953 DUIVEN
Vader: ‘’REPLAY FEVER’’ Origineel Peter v/d Merwe. Zoon van de 1e Nationaal Chateauroux en gekweekt uit de bekende REPLAY lijn
Moeder: ‘’ZUS ‘T ACROBAATJE’’ 1e Nationaal Chateaudun Broer MISS UNBELVIEVABLE x dochter BIESMANS (MARY-ANN)

NL22-2217699♂ 1E PT.ST.MAXENCE 2.178 DUIVEN & 1E SENS 1.242 DUIVEN
‘’DE JAN’’
Vader: ‘’BOSTON’’ Broer ‘’MISS UNBELIEVABLE’’ 1e NPO Issoudun
Moeder: ‘’CLEOPATRA’’ Origineel Team C. & G. Koopman en ook al grootmoeder van de 1e NPO Troyes

NL22-2217682♂ 2E PT.ST.MAXENCE 2.178 DUIVEN
Vader: ‘’AJAX’’ 9e Nationaal Montlucon en gekweekt uit Halfbroer ‘’ADWIN’’ dus zoon ‘’BIESMANS’’ x CELINE
Moeder: ‘’LULU’’ gekweekt is uit een kruising van de lijnen van Koopman x Anton Ruitenberg.

Paul namens Team Top Pigeons gefeliciteerd en zet de lijn zo door!
Danny de Hoogh
Team Top Pigeons