Top Pigeons Feliciteert…

P.A. de Vogel πŸ†

8E NATIONAAL PAU ZLU 3.934 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten voormalig mede-eigenaar van Top Pigeons Piet de Vogel uit Oude Tonge. Piet is al jaren op zoek naar het beste materiaal voor de marathonvluchten en dit werd uitbetaald afgelopen zondag op Nationaal Pau! Piet had 17 duiven mee op Pau en daarvan 2 weduwnaars op traditioneel weduwschap. Een van die twee weduwnaars kwam om 06.55 aangesneld om zich te klasseren als 8e Nationaal Pau tegen 3.934 duiven.

Zoals vele topduiven heeft deze topdoffer een uniek verhaal. Hij werd als jaarling enkel afgericht op de dagfond waar hij steeds prima van thuis kwam. Als 2-jarige ging hij mee naar Agen ZLU en Narbonne. Vanuit Narbonne won hij de 4e plaats in het IFC en kwam hij β€˜s avonds op 1 dag doorzetten. Als 3-jarige waren de gedachten goed gespannen en hij was ook Piet zijn tweede duif op Pau. Van St.Vincent (Tarbes) ZLU kwam hij terug, maar desondanks kwam hij gewond thuis na een roofvogel aanval. Piet bleef vastberaden in hem dus besloot hij er alles aan te doen om hem weer op te knappen voor seizoen 2023. Dit seizoen was hij nog steeds schrikachtig vanwege de aanval maar het vertrouwen kwam langzaam terug. Vanuit de eerste dagfondvlucht kwam hij goed aan dus kwam ook het vertrouwen bij Piet terug. Die combinatie maakte dat de β€˜658’ de 8e Nationaal Pau won.

De β€˜685’ is gekweekt uit β€˜β€™BLACK ACE’’. Hij is een kleinzoon van de legendarische β€˜β€™PAARSBORST’’ van Ko van Dommelen, die 2x een 1e Nationaal speelde. BLACK ACE was zelf 1e Inter-Provinciaal Asduif op de ZLU en 4e Nationaal Asduif ZLU. Dat deed hij door 3x Top 25 Nationaal te winnen. Zijn kinderen wonnen al 8x top 60 nationaal op de ZLU dus daarmee is hij een super vererver.

Na deze vlucht werd hij omgedoopt tot β€˜β€™ROLLER COASTER’’. Een naam die bij de duif en bij de recente periode van Piet hoort. Mede door een turbulente periode maakt het deze prestatie nog emotioneler.

Namens Team Top Pigeons van harte gefeliciteerd!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons