Top Pigeons Feliciteert…

Jeroen van Heumen ๐Ÿ†

1E PROVINCIAAL PAU 739 DUIVEN ~ 12E NATIONAAL PAU 3.934 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten Jeroen van Heumen uit het Brabantse Oss. Jeroen is een aardige kerel met een aantal superduiven op zijn hokken. Vorig jaar was hij al de primus van Nationaal Marseille met zijn โ€˜โ€™TRIOMPHEโ€™โ€™. Maar we kennen Jeroen ook van zijn โ€˜โ€™MITCHELLโ€™โ€™ die gekroond werd tot beste Europese asduif.

De 1e Provinciaal Pau genaamd โ€˜โ€™LADY BLACKโ€™โ€™ werd gespeeld op eieren van 12 dagen en werd speciaal gekoppeld naar Pau toe. Ze speelde vorig jaar al de 443e Nationaal Marseille tegen 3.338 duiven. Toen zat ze nog in de schijnwerpers van haar doffer want die won toen de 1e Nationaal Marseille. Nu is alle aandacht op haar gericht. Ze is gekweekt uit de 3e NPO Bordeaux tegen 3.402 duiven en hij komt weer uit het stamkoppel van Jeroen. Deze bestaat uit een doffer van A. Driessen & zoon uit Wijchen gekoppeld aan โ€˜โ€™MISS MARIJKEโ€™. De moeder van LADY BLACK is een volle zus van de 24e & 104e Nationaal Pau. Deze duif is gekweekt uit een rechtstreekse Comb. Verweij – de Haan, weer gepaard aan Jeroen zijn eigen soort.

De duiven werden dit seizoen ingespeeld op de Vitesse vluchten in de vereniging om vervolgens 3x Melun te vliegen in inkorfcentrum Hank en 1x de 2 nachten mand mee te nemen, opnieuw in de vereniging. In het weekend voor Pau bracht Jeroen de duiven nog eenmaal weg met goede vriend Albert Poulisse. Dit deden ze naar Maastricht. Aan huis trainde de duiven ook fenomenaal dus was er zeker vertrouwen in Oss. Om dan terug te keren met de provinciale overwinning en de 12e Nationaal Pau biedt veel perspectief voor de rest van het seizoen.

Jeroen namens Team Top Pigeons van harte gefeliciteerd!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons