Top Pigeons Feliciteert…

Jan Willems! 🏆

1E NATIONAAL SECTOR 3 & 4 LIMOGES 7.507 DUIVEN

Afgelopen weekend ging het ‘MARATHON’ seizoen van start in Nederland. Voor de Noordelijke afdelingen begonnen de vluchten vanuit Limoges, echter moeten de Zuidelijke afdelingen nog 2 weken hun kruid bewaren tot Nationaal St. Vincent. Afgelopen dinsdag vertrokken er in totaal 7.507 duiven richting Limoges voor een krijgstocht richting Nederland met warme temperaturen en een harde wind op de kop. De winnaar van deze Limoges werd geklasseerd om 05.21 op een afstand van 811 kilometer. Het was niemand minder dan Jan Willems!

Jan Willems is een bekende naam binnen de duivensport en binnen Top Pigeons. Wie Jan langer kent/volgt weet dat zijn hok vol kwaliteit zit met voornamelijk duiven van goede vriend Jelle Jellema, zo ook de winnaar van Limoges.

Het was de 22-714 een jaarling doffer die zich in alle vroegte op het hok in Nijverdal meldde. Van vaderskant is de duif afkomstig van Rekker-Westra & van Vilsteren met een vleugje Jellema. De moeder van de 714 is rechtstreeks van Jelle Jellema en bezit een beruchte stamboom met onder andere: ‘’NEW LAUREAAT’’ 1e Internationaal Barcelona 25.382 duiven, ‘’KLEINE JADE’’ 1e Internationaal Barcelona 20.669 duiven, ‘’SUMERIAN FIGHTER’’ 1e Internationaal Barcelona 17.094 duiven, etc. Kortom de 714 had alles in zich om deze taaie vlucht te overwinnen. En met alles bedoelen we ook echt alles. Jan had in de winter 13 duivinnen te veel en deze kregen natuurlijk ook hun kansen. Onze winnaar van Limoges zocht slim als hij was, net voor Limoges 2 duivinnen op. Zo ging hij met de ultieme motivatie in de mand. Zonder eieren, jonge of dergelijke neststanden, gewoon puur op de kwaliteit van deze topduif. De 714 mag nu voor nazaten gaan zorgen op Jan zijn rijke kweekhok gekoppeld aan een andere Jellema of misschien wel de 1e NPO van vorig jaar……….

Jan namens heel Team Top Pigeons nogmaals gefeliciteerd!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons