Top Pigeons Feliciteert…

Hans Radstaak! ๐Ÿ†

2E NPO LIMOGES 1.804 DUIVEN

Voor deze felicitatie gaan we naar afdeling 9 in het oosten van ons land. We willen hier extra aandacht voor Hans Radstaak uit Gaanderen. Hans is een fervent liefhebber van de duiven van Batenburg – v/d Merwe en heeft hier verschillende rechtstreekse duiven gekocht van de allerbeste lijnen binnen de duivensport. Dat deze lijnen afgelopen marathonvluchten weer naar boven kwamen drijven is dus geen toeval. Zowel bij de 1e als bij de 2e duif van de algemene lossing van Limoges kon men het NEW LAUREAAT bloed terugvinden! Maar ook bij Hans Radstaak die de 2e NPO Limoges tegen 1.804 duiven won met zijn 21-299.

Deze 2 jarige duivin was als jaarling ingevlogen en had 1-2x op de marathon gestaan. Afgelopen winter vertelde Hans me dat hij een goed gevoel had over deze duif. Ze was zo mooi en zat โ€˜beterโ€™ erbij dan de rest. Maar zoals u weet in โ€˜duivenlandโ€™ beginnen de vluchten en dan vergeet men dit weer. Maar op Limoges was het Hans zijn 299 die zich als 2e NPO klasseerde.

De โ€˜299โ€™ is gekweekt uit een kleinzoon van de โ€˜โ€™NEW LAUREAATโ€™โ€™ x een dubbele kleindochter van de โ€˜โ€™NEW LAUREAATโ€™โ€™. In de stamboom vinden we dus 3x de Laureaat als overgrootvader. Van moederskant was ze dan ook nog een kleindochter van zowel โ€˜โ€™KLEINE JADEโ€™โ€™ 1e Internationaal Barcelona 20.669 duiven als โ€˜โ€™ROSANNAโ€™โ€™ 1e Nationaal Barcelona Nederland. De โ€˜299โ€™ had dus alles in haar om vroeg te vliegen van deze afstand. Ze werd gespeeld op dubbel weduwschap, wat Hans dit jaar voor de eerste keer doet omdat zijn duiven te veel vertrokken naar het land. De โ€˜299โ€™ werd niet getoond voor de vlucht, maar dat kon haar niet weren van deze topprestatie!

Hans van harte gefeliciteerd namens heel Team Top Pigeons!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons