Top Pigeons Feliciteert…

Gijs Baan! πŸ†

5E PROVINCIAAL PT.ST.MAXENCE 4.670 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten Gijs Baan uit Middelburg. Gijs is een sympathieke top liefhebber die jaar in en jaar uit bij de beste van Nederland en daarmee Zeeland behoort. En dat doet Gijs van alle vluchten, want hij probeert op elke vlucht van 100 tot 1.200 kilometer super te presteren. Dit resulteerde erin dat Gijs vanaf 2012 al niet meer weg te slaan is uit de top 6 van het generale spel van de provincie met zelfs 3 titels in 2012, 2017 & 2022.

Ook dit jaar kwamen de duiven van Gijs weer voortvarend uit de startblokken want tot heden toe werd er 6x een Top 20 Provinciaal gewonnen. Ook dit weekend weer want Gijs zijn 22-132 kwam als een raket aan en won de 5e Provinciaal vanuit Pt.St.Maxence. Deze jaarling doffer want zijn broertjes speelde al eens de 1e en 6e NPO vanuit een loodzware editie van Argenton. Hij is gekweekt uit een zoon van β€˜β€™ARTURO x TILA’’ wat het absolute stamkoppel is bij de Gebr. AndrΓ© en Bert Leideman uit Collendoorn. Een verdere introductie van het topkoppel is eigenlijk niet nodig maar de nazaten van dit koppel wonnen onder andere: 1e Nationaal Issoudun, 1e Nationaal Vierzon, 1e NPO Argenton, 1e Interprovinciaal Sittard 1e Interprovinciaal Weert, 1e Provinciaal Fontenay, 1e Provinciaal Kalkar, enzovoort. Ook dit jaar was er een kind van het koppel dat bij Gebr. Leideman, de 1e Provinciaal Venlo speelde tegen 10.338 duiven. De moeder van de duivin is gekweekt door Gijs zelf. Deze komt uit zijn 2 stamduiven Triple 2 x Power Woman. De moeder is door Gijs vanwege het vele vertrouwen in het superkoppel direct op de kweek geplaatst.

Dat Gijs een paar superduiven bezit laat zich ook weer zien in de voorlopige kampioenschappen van Afdeling Zeeland in 2023. Hij staat voorlopig 1e en 4e Asduif Allround van de provincie mede door zijn fameuze Leideman lijn gekoppeld aan zijn eigen duiven. Ook staat hij opnieuw in de top 6 van het Provinciale Generale spel. De stijgende lijn zit erin en hopelijk zien we de komende weken nog meer van Gijs Baan.

Gijs namens Team Top Pigeons van harte gefeliciteerd!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons