Top Pigeons Feliciteert…

Gebr. Scheele – van Hoeve 🏆

1E NPO GRAND PRIX CHATEAUDUN 2.158 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten Jaap Scheele en Simon van Hoeve van de combinatie Gebroeders Scheele – van Hoeve uit Terneuzen. Jaap en Simon waren vorige week al 1 van de uitgelichte hokken met de Gouden Medaille vanuit de NPO-vlucht Chateauroux. Deze week ging de Gouden Medaille opnieuw naar Jaap en Simon met de overwinning op de GRAND PRIX Chateaudun.

De overwinnaar van de vlucht van afgelopen zondag is een hele speciale namelijk ‘’ADRIAAN’’. Wie de familie goed kent weet dat de duif is vernoemd naar de vader van Jaap Adriaan. De duif ‘’ADRIAAN’’ is er een van buiten categorie, in de Tour de France zouden ze zeggen Hors de Categorie. Adriaan tekende afgelopen weekend voor zijn 3e provinciale overwinning! Op zijn palmares reikt onder andere:

2019: 2e NPO Melun 1.952 duiven

2020: 1e Provinciaal Melun 10.375 duiven


2021: 1e Fontenay 2.265 duiven


2022: 1e Provinciaal Melun 9.624 duiven


2023: 1e NPO Grand Prix Chateaudun 2.158 duiven

De vader van ‘’ADRIAAN’’ is een zoon van de beroemde ‘’ESMEE’’ van Elzinga. Esmee was 2x 1e Nationaal asduif en Olympiade duif. De ‘’SON ESMEE’’ is voor 75% van Pieter Veenstra. De moeder van ‘’ADRIAAN’’ is ‘’JULIA’’ en een dochter van het stamkoppel SONNY x CHER. Dit koppel kweekte onder andere: 1e Nationaal asduif Oud ‘’Allerbeste’’, 1e Inter Provinciaal asduif Jonge duiven midfond, 1e Provinciaal asduif Allround, 1e NPO Limoges, 1e Provinciaal Quiévrain, 1e Provinciaal Peronne, 1e Provinciaal Roye, 2x 1e Provinciaal Melun en nu de 1e NPO Châteaudun.

Jaap en Simon van harte gefeliciteerd met jullie topduif!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons