Top Pigeons Feliciteert…

G.J. de Hoogh en Zn! πŸ†

1E NATIONAAL SECTOR ST.VINCENT 4.742 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten Gertjan & Adwin de Hoogh uit Oosterhout. Deze 2 pur sang duivenmelkers presteerden het om afgelopen zaterdag in alle vroegte de 1e Nationaal Sector 1 van St.Vincent te winnen! Een topprestatie!

Afgelopen vrijdag werd de nationale klassieker St.Vincent gelost en de duiven trotseerden een overwegend noordenwind en warm weer. De echte klassebakken moesten naar voorkomen met dit weer en zo geschiedde het. Bewijs kun je daarvoor enkel vinden in de uitslag want er werd maar liefst 33x een eerste getekende gevonden bij de eerste 100 Nationaal. Een dag voor de echte klasbakken en de winnaars van Nationaal St.Vincent Sector 1 werden G.J. de Hoogh en Zn. uit Oosterhout.

We gaan naar de winnares genaamd β€˜β€™MISTY’’. Deze duif is een duif met een zeer bijzonder verhaal. MISTY was een late duif van 2019 en werd als jong en jaarling niet opgeleerd. Als 2 jarige duivin zat ze bij de β€˜reserve’ ploeg duiven maar door puur toeval werd ze toch gekoppeld omdat een andere duivin niet samen met haar doffer wilde. Toen hebben de heren haar maar ingespeeld en als 3 jarige mocht ze opwachting maken voor haar eerste marathon vlucht Bordeaux. Ze kwam net na de prijzen thuis maar arriveerde wel β€˜s avonds. Later dat jaar kreeg ze nog eens de kans en speelde ze boven verwachting de 2e NPO Bergerac en 7e Nationaal tegen 25.000 duiven! Nu terug na 2023 waarin ze naar de klassieker St.Vincent moest op eieren van 14 dagen. In alle vroegte om 08.13 werd ze geklokt, goed voor de 1e Nationaal Sector 1 met 50 minuten voorsprong! Overall speelde ze tegen 10.000 duiven de 3e prijs Nationaal. Een super duif met een bijzonder verhaal.

Ze is gekweekt uit “BOEDDHA”, de beste kweker van de combinatie, een zoon van β€˜β€™LE BERNARD’’ 1e Nationaal St.Vincent 13.472 duiven x β€˜β€™AMBER’’ 1e Nationaal Dax 4.616 duiven, van Frank Zwiers. Haar moeder is rechtstreeks uit de beste lijnen van Bart vd Bovenkamp.

Ik wil Gert-Jan & Adwin van harte feliciteren met deze super duif!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons