Top Pigeons Feliciteert…

Dennis Veugelers! 🏆

1E – 2E – 4E – 7E – 10E – 11E – ETC. SENS 6.308 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten Dennis Veugelers uit het Limburgse Nieuwstadt. Dennis is een jonge en fanatieke kerel die op 2 adressen speelt. De duiven onder de naam bij Dennis Veugelers zitten bij zijn ouders en de duiven van Team Veugelers zitten bij hem thuis. Zonder meer kunnen we Dennis en zijn team bestempelen als een van de beste in Nederland. Hij speelde dit jaar al eens de 1e, 2e, 3e, 5e en 6e Provinciaal Rethel! Een magnifieke serie die hij afgelopen week dunnetjes over deed.

De spanning stond strak gespannen want de duiven waren de laatste weken uiterst in orde. Enkel kwamen de duiven iets minder naar binnen dus besloot Dennis even de duiven een stukje weg te brengen. Hij stond bij Team Veugers te kijken toen er plots 2 duiven aansnelde die op zijn fluit reageerden. Ze gingen enkel door naar het adres van zijn ouders en daar twijfelde ze geen enkele seconde om zich af te vlaggen als 1e & 2e Provinciaal. Deze 2 duiven zijn een mooi voorbeeld van typische ‘Veugelers-duiven’ want je ziet vaak de Koopman duiven gepaard aan de duiven van de Ché lijn van Eijerkamp.

We gaan naar de winnares van deze Sens. Ze was ingekorfd als eerste getekende en dit vertrouwen werd dubbel en dwars uitbetaald. De duivin heet ‘’MISS MELUN’’ en zoals haar naam al zegt won ze de vlucht vanuit Provinciaal Melun tegen meer dan 11.000 duiven. Na afgelopen zaterdag staat haar teller dus op 2 provinciale overwinningen! Ook staat ze op dit moment als 6e Nationaal asduif midfond in de tussenstand van de NPO/WHZB TBOTB. Ze is gekweekt uit een broer van de 37e Asduif Pioneer club in China en is daarmee een kleindochter van de stamvader ‘’CHUCK NORRIS’’. De moeder van de ‘’MISS MELUN’’ is ‘’IREEN’’ die de 2e NPO Lorris won tegen 14.000 duiven. Zij is weer gekweekt uit een zoon van de 1e Nationaal Blois x een kleindochter van de Ché van Eijerkamp.

De tweede arriverende duif was ‘’SABRINA’’. Deze topduivin speelde al voor de 4e keer top 10 van de Provincie Limburg! Op haar palmares staat onder andere: 1e Provinciaal Rethel 13.314 duiven, 2e NPO Sens 6.308 duiven, 9e NPO Lorris 2.502 duiven en 9e NPO Issoudun 1.252 duiven. Haar vader is 8x inteelt naar de GOLDEN LADY van Team C. & G. Koopman en haar moeder is een rechtstreekse duivin van Albert Derwa.

Een kleine vermelding hebben we ook voor de doffer ‘’EDJE’’. Deze duif is rechtstreeks van Gerard en Bas Verkerk uit Reeuwijk maar voor 75% het soort van Team Koopman. Deze ‘’EDJE’’ is in korte tijd vader van: 2e Provinciaal Rethel, 4e Provinciaal Rethel, 5e Provinciaal Rethel, 6e Provinciaal Rethel en 10e Provinciaal Sens. Wat een super duif!

Aan toekomst en perspectief is er geen gebrek bij de familie Veugelers! Van harte gefeliciteerd en succes de komende weken!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons