Top Pigeons Feliciteert…

VAN DONGEN – STULTJENS πŸ†

1E NATIONAAL SECTOR DAX 4.873 DUIVEN

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten de combinatie van Dongen Stultjens uit Oosterhout. Deze combinatie bestaat net als Stultjens – van Dongen uit Frans van Dongen en John Stultjens. Het enigste verschil tussen de 2 hokken is de afstand, de soigneurs zijn dezelfde. Het hok van de fondduiven (van Dongen Stultjens) staat bij Frans en het hok van de dagfondduiven (Stultjens van Dongen) staat bij John. Na vele successen in hun carriΓ¨re brak er afgelopen zaterdag een nieuw ijkpunt aan.

Om 5.40 werd hun topduivin de β€˜374’ geklokt. Ik zeg niet voor niks topduivin want deze duif speelde vorig jaar al de 1e Nationaal Sector 1A van dezelfde Dax. De duif is gekweekt door combinatie Hoefnagels-Beens uit Chaam. Erwin Hoefnagels zat met de mannen enkele jaren geleden op de feestavond van de Fondclub Zuid Nederland. Onder genot van een biertje werd er een plan gesmeed. Ze besloten beide 10 gouden ringen te bestellen en deze aan elkaar te geven in een ruil. Erwin uit de dagfondduiven van de combinatie en John en Frans uit de Marathon Cracks van Erwin. Zo geschiedde het en de β€˜374’ verhuisde naar Oosterhout.

De vader van de 1e Nationaal Dax was een supervlieger bij de moeder van Erwin. Na het overlijden van zijn moeder wendde Erwin de doffer over vanuit Alphen naar Chaam. Deze won dan in Chaam nog een mooie prijs van Barcelona om een week later opgegeten te worden door een slechtvalk. De doffer is gekweekt uit de oude lijnen van Erwin en daarmee ook directe familie van zijn β€˜β€™ROOIE 13’’ 3e Nationale asduif ZLU.

De moeder werd gekweekt uit een duif van Mark vd Berg gekruist tegen een duif van Rex de Leeuw. De moeder is een kleindochter van β€˜β€™AD’’ van Rex de Leeuw. Dit is Rex, zijn absolute stamvader en vader van de 1e Nationaal Bordeaux.

Frans en John namens Team Top Pigeons gefeliciteerd!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons