Top Pigeons Feliciteert…

TEAM PIEPER 🏆

TEAM PIEPER heeft weer een top duivin “onder de pannen”

Het teamwork van Marcel Pieper en zijn beide zoons Claudio en Dani bij hun duiven is op zijn zachtst gezegd inspirerend te noemen. Gedrevenheid en passie worden door de 3 mannen bijeengebracht om zo goed mogelijk te presteren op de marathon races. En dat gaat ze enorm goed af. Ondergetekende heeft al eens een leuk bezoek mogen brengen aan Team Pieper en een nieuw bezoekje gaat ook weer gepland worden. Na overleg met vader Marcel wordt een exclusief groepje jonge duiven uit hun beste duiven aangeboden op Top Pigeons in het nieuwe veilingseizoen.

Top duivin ⭐️ “AZZURA” ⭐️ laat zich weer van haar beste kant zien op St. Vincent. Team Pieper heeft na super duivin “PANDORA” wederom een absolute top duivin op de hokken in Rheden genaamd “AZZURA”.

⭐️ “PANDORA” ⭐️ 1e FCI World Best Super Marathon 2022 en 2e Beste Marathonduif Pipa Ranking 2022. En Pandora won onder andere een 1e Nat. Agen ’22 tegen 4.218 duiven, een 3e NPO Libourne ’22 en een 22e Nat. S3 Libourne tegen 2.796 duiven en een 67e NPO Libourne ’21 tegen 4.153 duiven.

“AZZURA” is nog maar van het jaar 2021 maar heeft nu al 4 top prestaties op haar palmares staan. Het meest recent is haar resultaat op Nat. St. Vincent van afgelopen weekend waarop zij de 17e NPO won teen 1.137 duiven.

Als jonge duif werd “AZZURA” slechts afgericht tot 180 km maar dat hield haar niet tegen om als jaarling al flink uit te halen met top prijzen op Ruffec en Bergerac. Als tweejarige werd ze maar 1x gespeeld op Cahors en ze was wederom vroeg op de klep. En dan dit jaar als 3-jarige duivin vloog ze dus uit de startblokken op Nationaal St. Vincent met weer een super vroege prijs. Vader Marcel en zijn zoons Claudio en Dani willen ze weer voorbereiden naar een volgende marathonvlucht. Welke dat is wordt nog bekeken en natuurlijk moet ze er ook “om vragen” zoals Dani ons vertelde. Een mooi vooruitzicht en kijken of “AZZURA” het weer waar kan maken en een kopprijs gaat pakken.

De vader van “AZZURA” is hun  BLAUWE SUPERKWEKER een rechtstreekse van Henk de Bree en de moeder is FRIENDSHIP 1 van Gerard Schalkwijk & PEC. De stamboom van “AZZURA” is bijgevoegd dus die kunt u op uw gemak bekijken. Wat in ieder geval meteen duidelijk is dat er meerdere echte toppers in de eerste drie generaties terug te vinden zijn. Niks is een garantie op voorhand maar goede genen zitten er volop in haar afstamming en dat zal allicht helpen.

Hier op een rijtje de indrukwekkende prestaties van “AZZURA”:

🏆 54. NPO RUFFEC 2022 => 2.627 duiven / 108. NAT. => 7.130 duiven

🏆 15. NPO BERGERAC 2022 => 2.837 duiven / 65. NAT. => 7.488 duiven

🏆 13. NPO CAHORS 2023 => 1.379 duiven / 22. NAT. => 3.779 duiven

🏆 17. NPO ST. VINCENT 2024 => 1.137 duiven / 47. NAT. => 3.023 duiven

Team Top Pigeons wenst Team Pieper veel succes in de rest van het seizoen en we gaan zeker ook volgen wat “AZZURA” nog kan laten zien dit jaar!

Team Top Pigeons

André van Boxtel