► Team Top Pigeons gaat erop uit…

Wim Scholten, Wapenveld

André van Boxtel brengt samen met Richard Kniest een bezoek aan Wim Scholten uit Wapenveld.

Wim Scholten is pas 4 jaar duiven liefhebber en woont in het prachtige buitengebied van Wapenveld met een prachtige hok accommodatie gebaseerd op het hok principe van Martin van Zon. Wim behaalde in deze korte periode al imposante resultaten met zijn duiven o.a. in 2022 won hij het 8e kampioenschap Onaangewezen Jong van de Afdeling 8 en was hij 10e Generaal Snelheid Onaangewezen van de Afdeling 8 met grote concurrenten zoals de Fam. Eijerkamp, Falco Ebben en nog veel meer Toppers in dit grote gebied van de Afdeling 8.

Na een zeer slecht bericht over zijn gezondheid in het najaar van 2022 leek het seizoen voor 2023 niet veel te kunnen worden, dit mede omdat Wim in een zeer zwaar medisch traject terecht kwam en nog steeds zit. Toch ging Wim met veel hulp en veel positivisme het seizoen 2023. En wat te denken van zondag 11 Juni waarop iets gebeurde waar menig liefhebber van droomt. Zijn First One vloog de 1e NPO Gien van de afdeling 8 met 3372 duiven en vloog maar liefst 20 meter per minuut vooruit op nummer 2 ofwel 8 minuten los wat een geweldige prestatie is. In de Afdeling Noord won zijn First One de 1e tegen 1683 duiven en vloog maar liefst 76 meter per minuut vooruit op nummer 2 ofwel 32 minuten los.

Wim heeft in deze kort periode van 4 jaar een geweldige kolonie duiven geformeerd. Zo is hij bij de grootste liefhebbers in Nederland geweest en heeft vele bezoeken gebracht om het beste op zijn hok te krijgen. Onder andere zijn duiven gehaald bij Elzinga, Fokkinga, Johan de Vries, Koopman, Appie Dunnink en dit met name voor de eendaagse fond vluchten.

Daarnaast heeft sinds kort Wim duiven gehaald voor de ZLU vluchten waar hij het ook wil gaan proberen, zo kocht hij duiven van Rogier Nijs, Arjan Beens, Martin de Poorter, Chris Paauwe en enkele koppels nog van oud Marathonman Tonnie van Dam.

Namens Top Pigeons willen we Wim en Hennie hartelijk danken voor hun gastvrijheid en de koffie met gebak en een heerlijke lunch. We wensen hun veel succes met de duiven toe en hopelijk een goed en snel herstel van de gezondheid van Wim.

Dit was een leuk bezoek samen met André en ik zal me met regelmaat voor of achter de schermen melden, als vriend en ambassadeur, voor Top Pigeons. Ik heb sinds kort veel meer tijd en de samenwerking met Danny de Hoogh en André van Boxtel is in alle opzichten super plezierig. Zo ben ik ook met beide mannen druk bezig voor extra promotie rondom het jubileum van Postduivenvereniging de Luchtreizigers die 100 jaar bestaat. Een geweldig evenement dat gaat plaatsvinden met verschillende hoogtepunten aan het eind van 2023 en het begin van 2024. Dit alles met maar 1 groot doel, en dat is zoveel mogelijk geld ophalen voor het fantastische goede doel: “Make A Wish”.

Tot een volgende keer en groet van
Richard Kniest
“Top Pigeons Vriend en Ambassadeur”