► Team Top Pigeons gaat erop uit…

Robin Bakhuis

We willen aan u introduceren Robin Bakhuis uit Westerhaar. Robin is een jonge fanatieke duivenmelker die de top van Nederland aan het bestormen is de laatste jaren. Robin heeft hulp aan oom Gert die hem eventueel bijstaat bij de verzorging. Naast Robin woont neef Joey die ook duiven heeft! Heerlijk om zo met de familie ouderwets te ‘melken’. En dat Robin over goede duiven beschikt is al gebleken op meerdere hokken!

Robin beschikt over een fameus koppel en misschien wel één der beste van Nederland. Een koppel waar vele van dromen. Uit dit koppel komt: ‘’ROBIN’’ die bij Harold Zwiers 1e Nationaal Asduif NPO, FCI World Best, PIPA-Rankings & WHZB werd. Een ongelooflijke duif die als klap op de vuurpijl ook nog de 1e Nationaal Bergerac won tegen meer dan 25.000 duiven. ‘’DE 70’’ 1e Nationaal Cahors tegen 8.333 duiven en het bijzondere is dat deze duif maar liefst 2 uur en 10 minuten vooruit vloog! Een huzarenstukje. Last but not least hebben we ‘’DE 69’’ die 3e NPO Bergerac, 6e NPO Libourne, 8e NPO Bergerac & 20e NPO Libourne speelde. Dat resulteerde in de 7e Nationaal asduif FCI World Best & 8e Nationaal asduif in de PIPA-Rankings.

De vader van dit koppel komt van E. Wiersma & Zn. en bewees met zijn nachtelijke aankomsten dat de kwaliteit in de genen zat. Hij won midden in de nacht de 3e Nationaal Perigueux tegen meer dan 7.000 duiven en de 28e Nationaal Bergerac tegen meer dan 6.000 duiven. Dat resulteerde in de 12e Nationaal asduif op de marathon waarna Robin besloot om hem op het kweekhok te plaatsen. De moeder van het fameuze koppel komt uit ‘’MR.GIJS’’ van Piet de Vogel. En deze duif is een kleinkind van ‘’OLYMPIC MISS GIJSJE’’ van Arjan Beens. In deze lijn zitten de wereldberoemde lijnen van bijv.: ‘’MG430’’ die bij Jelle Jellema voor een absolute sensatie zorgde door het kweken van ‘’SILKE’’ 1e Nationaal Barcelona, 2e Internationaal Barcelona, 2e Internationaal Narbonne Jaarlingen & 3e Internationaal Narbonne. Maar ook de ‘’MG780’’ die bij Verweij – de Haan de ‘’FRENKIE’’ kweekte en die won: 2e Nationaal asduif op de internationale vluchten, 13e Nationaal Agen & 20e Nationaal Perpignan. Een lijn duiven waar Robin nog heel veel plezier aan gaat beleven!

Enkele duiven die we extra willen belichten:

‘’DE 70’’
1e NAT. Cahors 8.333 d. 2022
20e NAT. Asduif PIPA-Rankings 2022
21e NPO Limoges 1.883 d.

‘’DE 69’’
3e NPO Bergerac
6e NPO Libourne
7e NAT. Asduif FCI World Best
8e NAT. Asduif PIPA-Rankings
8e NPO Bergerac
20e NPO Libourne

Wij zijn heel blij om aan te kondigen dat Corné deze winter bij TopPigeons veilt! Komende vrijdag komen zijn duiven online in onze jaarlijkse Christmas Special, pak uw kans!

Volg de komende periode onze Facebookpagina en website voor meer bezoeken van TEAM TOPPIGEONS. Houd ook onze site in de gaten voor de actuele veilingen!