Johan Hamstra duivensporter in hart en nieren.

Wie kent Johan niet? De Nederlandse duivenreporter, die iedere topper in onze sport al een keer gesproken heeft. Maar Johan heeft zijn hele leven al postduiven. Waren het eerste de programmaduiven, waar hij furore mee maakte, tegenwoordig zijn het de fondduiven die zijn hokken bevolken. Nou ja ‘hokken’, Johan heeft een zeer kleine accommodatie met een zeer gering aantal duiven. Kwaliteit op zijn hok is belangrijk, want er is geen plaats voor prijsvliegers, alleen de aller besten mogen blijven.

Ga naar de veilingen

En Johan heeft door de jaren heen de nodige successen behaald. In 2015 behaalde een mooie rode doffer Schapie genaamd de 1ste nat Pau. Het was een mooie overwinning op een zware Pau. Met een duif, vernoemd naar wijlen zijn vriend Henny Schaap, waarvan Frans Bungeneers op voorhand van had voorspeld dat het wel eens kon gebeuren. En als het dan gebeurt? Dan blijft je hart even stil staan.

Voor Johan een onvergetelijk moment en Schapie werd hierdoor een onvergetelijke duif. Maar inmiddels blijkt hij ook een geweldige kweker te zijn. Johan heeft hem gekoppeld aan een dochter uit de 1ste nationaal Narbonne van Cees van Aert. Resultaat de 11de nationaal Cahors sector 2. Deze ‘Kras zoon Schapie’ was ook al vroeg op een dagfondvlucht, dus deze duif heeft een uniek orientatiesysteem vererft van zijn vader. De nestligger van deze ‘Kras zoon Schapie’ vloog als debutant als twee jarige ook 2 op 2 en zit inmiddels op het kweekhokje.

Johan blijft investeren in topduiven en heeft inmiddels een geweldig hok duiven opgebouwd. Duiven van Jan Hommes & Znn, Chris en Nancy Beckers, Batenburg van der Merwe, Comb de Pijper en een superduif uit de samenkweek van Schapie x dochter Ceasar van Marlon Kok.

De moeder van de aangeboden duif komt bij Jan Hommes & Znn vandaan. ‘De Witpen Inge’. Een geweldig gebouwde duivin zonder ballast, ideaal voor de zware Barcelona’s, die we tegenwoordig hebben en perfect passend op Schapie.
‘De Witpen Inge’ komt uit ‘Kleine Jaap’, inmiddels een bewezen kweekdoffer.
Een aantal (half)broers en zussen uit ‘Kleine Jaap’ hebben bewezen goed te presteren bij de familie Hommes. Hieronder noemen we er een aantal.
13-605 2 keer raak Barcelona 2018 en 2019
14-014 1 keer raak Barcelona 2018
14-104 2 Keer raak Barcelona 2018 en 2019
15-372 1 Keer raak Barcelona onze 1e van 2019 en onze 1e van 2018 van Marseille

Dus in 2018 3 van de 10 duiven van de winnaars Cup van Vlaanderen uit ‘Kleine Jaap’!!

De 15-859 komt uit de 14-014 gekoppeld met een volle zus van ‘Miss Tarbes’ (2e nat. en intnat. Perpignan 2018 en 1e intnat dvn.) en was de 2e duif van Barcelona 2019. U ziet topduiven, want de prestaties liegen niet.

Al met al is Johan een duivencoach zoals er maar weinig zijn. Met hart en ziel voor de duif en de sport. De te koop gestelde duif is een bijzondere. Een kind uit de 1ste nationaal Pau, best een unieke kans.