Jaap Mazee, Ens

Nederlandse Topper op één van de verste afstanden
Verkoopt uit zijn allerbeste vliegers en kwekers. Inclusief 2 jongen uit zijn super duivin: WONDERLADY

In de Noordoostpolder woont één van de sympathiekste duivenliefhebbers, die ik ken. Een hardwerkende kerel met belangstelling voor de medemens, met prachtige humor en die heerlijk nuchter is. Daarnaast is hij een goede duivenliefhebber met geweldige prestaties. Hij weet als de beste, dat goed presteren afhangt van goede duiven. Daarom zorgt hij er tientallen jaren voor dat hij goede duiven naar zijn hok haalt. Alleen dan kun je verwachten, dat je duiven hoog in de rangschikking terecht komen. Dat laatste gebeurt met de regelmaat van de klok. Nationale overwinningen op Bergerac en St. Vincent werden gehaald en veel kopprijzen werden verdiend. Hij is een vaste speler van de ZLU-vluchten en ook daar won hij vroege prijzen, zoals afgelopen seizoen de 4e nationaal Perpignan.

Dit soort prestaties zijn heel bijzonder. Zijn duiven moeten enorme afstanden afleggen en op duivengebied zit hij in Ens in een soort niemandsland, waar weinig andere liefhebbers zitten. Dat maakt de prestaties van zijn duiven heel bijzonder en geeft de klasse van zijn duivenstam weer !!!

De huidige stam van Jaap Mazee is opgebouwd uit duiven van de Gebr. Brugemann, ‘Orhana’ en ‘De Orhan-kweker’ uit de wereldberoemde ‘Orhan’ van de gebroeders uit Assendelft. ‘Orhana’ werd gekocht op een liefdadigheidsveiling bij de hokkenbouwers van Buitenhuis. In die jaren had Jaap ook duiven van Piet Heikamp uit Zetten. Deze duiven vormen samen de basis van de Jaap Mazee-kolonie. Hier zijn duiven bijgekomen van Nico Volkens en Vertelman en zn. Later haalde Jaap samen met de helaas overleden duivenvriend Ernst Verheijen uit Putten duiven (in de vorm van een ronde eieren) bij Jos Pepping. En niet te vergeten is ook de inbreng van de Jellema duiven en dan speciaal uit de lijn van het Fondkoppel. Deze duiven vormen samen de huidige duivenstam van onze topper uit de Noordoostpolder.

Prestaties
In de recente geschiedenis schitterden Jaaps duiven diverse keren. In 2013 won Jaap de 5e nat. St. Vincent bij de ZLU op een loodzware vlucht. In 2015 deed Jaap het wederom heel goed met de 4e nationaal St. Vincent in sector 4. In 2017 maakte Jaap zijn naam dubbel en dwars waar met de 1e NPO Limoges, 1e nationaal St. Vincent en 5e nationaal Dax. In 2018 won Jaap o.a. de de 15e nationaal Perigueux en de 4e nationaal Perpignan. Dit zijn resultaten om je vingers bij af te likken. Zeker als we rekening houden met de ligging van Ens in Nederland … een dun bevolkt gebied met weinig duivenliefhebbers. Jaaps duiven hebben tevens een grote afstand af te leggen. Om een voorbeeld te noemen … Op Perpignan waar Jaap 4e van Nederland werd, heeft hij 180 km meer afstand dan bijvoorbeeld de (zeer verdiende) winnaar Jos Martens uit Stein. Dat was onder de omstandigheden van de laatste Perpignan drieënhalf uur extra vliegen. Jaaps duiven moeten een enorm doorzettingsvermogen hebben.

***** WONDERLADY een vliegend fenomeen !!!
Zijn duivin WONDERLADY vloog in 2018 al de 4e Nationaal Perpignan en mits goed geklokt had ze aan het begin van het marathon seizoen op Pau de 29e Nationaal behoren te hebben. In 2019 knalde WONDERLADY weer uit de startblokken en won de 18e Nat. Pau. Ze doet haar naam eer aan en in deze verkoop van Jaap Mazee ziet u maar liefst 2 directe kinderen van deze super duivin.

De aangeboden jongen
Een prachtige selectie uit een fantastische kolonie topduiven !!! Iedere liefhebber kan met deze aangeboden duiven zijn duivenstam beter maken !!! Pak uw kans !!!

De geslachten van de aangeboden jonge duiven kunnen niet worden gegarandeerd.

Ga naar de veiling