R. van der Velden uit Kaatsheuvel wint Agen Oud.

Regen dreigde afgelopen weekend de vluchten stevig te verstoren, dus twijfelde de inrichters geen moment om de duiven vrijdag om 7.00 uur in vrijheid te stellen in de hoop dat de ‘grote hap’ ’s avonds nog thuis zou zijn. Dit laatste is misschien in België het geval geweest, echter in onze contreien kwamen we er nog velen tekort en dan heb ik het nog niet over het noorden van ons land. Een groot deel van onze jaarlingen maakten voor het eerst kennis met een nachtrust onder de open sterrenhemel.

Zoals bij iedere lossing kent ook deze tweede internationale ZLU-vlucht zijn overwinnaars. Om 20.08.59 uur constateert R. van der Velden zijn 1208356 van 2018 op een afstand van 916,819 km, deze duif maakt 1162,032 mpm. Snelste van 928 duiven en een voorsprong van 7,8 km op nummer twee die eveneens in dezelfde minuut werd geklokt, maar bovenstaande afstand minder ver behoefde te vliegen. Chapeau met deze unieke prestatie!
Nummer twee is voor Jan van Gils uit Oosterhout die weer aan een boerenjaar bezig is, hij krijgt het hele jaar door zijn duiven voortreffelijk naar huis, nu wint hij de prijzen: 2 – 11 – 18 – 31 – 76 – 173, dat zijn er 6 van de 10. Op plaats 3 treffen we good-old Geert en zoon Anton Kouters uit Noordhoek aan, zij beleefden een pracht weekend en winnen nu de 12e nationaal Agen en van de NPO-middaglossing vanuit Bordeaux een prima uitslag, te beginnen met de 13e nationaal! Over nadoen gesproken?

Inmiddels zitten onze Barcelonaduiven in de mand en dendert de ZLU-trein voort, nog twee stations te gaan Perpignan en Narbonne, dan zit onze reis er weer op. Geniet er allemaal nog maar even van, het stille winterseizoen duurt mij al lang genoeg. Onze felicitaties gaan uit naar alle winnaars, jullie hebben het toch weer geflikt. Zijn er reclames op deze uitslag, deze dan graag tot uiterlijk dinsdagavond, indienen bij jullie centrumleiders. Eenieder veel succes op Barcelona, de verdelingssleutel van de Supersprint van Barcelona zal in de loop van de week op onze website worden vermeld.

Namens alle IFC’s van de Brabantse Superleague,
Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Agen ouden
928 duiven – 145 deelnemers

1. R. van der Velden, Kaatsheuvel
2. J.W. van Gils, Oosterhout
3. G. Kouters en zn, Noordhoek
4. P.J. Westerdijk, Gorinchem
5. Gebr. Holleman, Tienhoven
6. Fr. Belleter, Nispen
7. Comb. Vromans, Udenhout
8. J. v. Schijndel en Znn, Geffen
9. Nieuwenhuizen en Zn., Sprang-Capelle
10. R. de Leeuw, Made