Piet van Alphen wint Blois

De eerste dagfondvlucht van 2019 werd gelijk een taaie. De 2009 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden stonden in Blois klaar voor hun 500 km race. Het startsein werd om 7.00 uur gegeven, echter toen was nog niet voorzien dat de buien in regio Parijs langer bleven hangen. Met een Noorden wind en buien onderweg konden de duiven in goede conditie hun kunnen tonen.

Om 13.58 uur was het zover bij Piet van Alphen in Dirksland. De enige duif voor 2 uur thuis, pakte de overwinning. De ervaren blauwe doffer met nummer 17-1232680 wordt op weduwschap gespeeld en ging als eerst getekende in de mand. Vorig jaar pakte hij in de vereniging vanuit Pontoise ook al eens de eerste prijs. In 2018 zijn er 2 jonge duivinnen uit deze doffer gekweekt en die waren zijn 2 beste op de jonge duiven vluchten.
Mooi, als hard vliegen en goed kweken samen gaan!

De 680 is door Piet gekweekt uit een doffer van Aren en Marcel Molenaar uit de lijn van Superboy – Gebr. Scheele x dochter Super Dark – K. Minderhoud. De moeder komt nog uit de lijn van zijn stamvader een doffer van Alwin Petrie x een duivin van Peter de Vogel.
De duiven trainen s’middags in de periode van 15.30 tot max. 17.00 uur. In het begin vd week worden ze met Gerry Plus- Black gevoerd en daarna opvoeren met de Champion van Versele Laga.

De laatste dagen snoepzaad, pinda’s, wat eiwitpoeder en iedere dag een eetlepeltje Endurance korrel van Toppigeons.
De duiven worden voor het inkorven getoond. Met een deel van de duiven wordt totaal weduwschap gespeeld, zodat er altijd wat duivinnen over zijn als de duiven thuis komen. Een prachtige overwinning, proficiat !

Piet met de Blois winnaar

2017 – 1232680