Klessens-De Lepper heeft snelste jaarling op Agen.

Op 24 juli stond Agen Oud en Jaarlingen bij de ZLU op het affiche. Gelukkig kon om 7.00 uur het startsein worden gegeven, want het weekend zou ons nog een hoop nattigheid gaan brengen. Niet minder dan 1326 jaarlingen van de Brabantse Superleague vlogen vleugel aan vleugel huiswaarts om tegen het eind van de strijd de spurt in te zetten voor de ereprijzen.

De west/noordwesten wind zorgde er voor dat de snelheden de 1166 mpm in onze provincie niet werden overschreden. Om 6.55 uur (afstand Hoogerheide) kon de volgende morgen het jaarlingenconcours worden gesloten en keken we met zijn alle terug op een succesvolle lossing van de Belgische inrichters. De verliezen zijn gelukkig enorm meegevallen.

Winnaar is de combinatie Klessens-De Lepper uit Valkenswaard die hun 7e getekende van de 7 ingekorfde duiven voorop weet te constateren. Ach ja, daar kan de duif ook niets aan doen, die heeft immers zijn uiterste best gedaan om zijn longen uit zijn lijf te vliegen voor zijn baasjes en zat om 19.47.59 uur op de antenne en dat op een afstand van 894,818 km. Géén opponent deed beter, dus staat de naam Klessens-De Lepper terecht op plaats nummer 1. Onze felicitaties zijn volledig op zijn plaats!

Het zilver gaat deze keer naar Made en wel naar J. van Gijzel die zijn jaarling om 20.04 uur als een speer uit de lucht ziet komen. Op dat moment kon hij nog niet bevroeden dat dit uiteindelijk goed zou zijn voor de twee plaats in de Brabantse Superleague.
Op drie treffen we Frank Zwiers uit Terheijden aan, de man die een abonnement heeft op de ereplaatsen van ons samenspel. Dat Frank zijn duiven aan de lopende band naar huis heeft gekregen getuigt zijn uitslag wel, kijk maar eens mee: 3 – 11 – 13 – 16 – 19 – 20 – 25 – 26 – 41 – 50 – 72 – 76 – 77 – 93 – 128 – 172 – 187 – 203 – 208 – 322, dat maakt in totaal 20 prijzen van de 46, ga daar maar eens aanstaan!!!
De duiven van Barcelona zijn op weg naar hun bestemming, hopelijk kunnen ze vrijdag in de vroege ochtend worden gelost. De verdeling van de prijzenpot van de Supersprint zal in de loop van de week op onze site bekend worden gemaakt. Onze felicitaties gaan uit naar alle prijswinnaars van dit prachtige BSL-concours. Ik wens u uiteraard veel succes toe op Barcelona, de koniginneklassieker van de ZLU. Eventuele reclames uiterlijk dinsdagavond indienen bij uw centrumleider.
Namens alle IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Agen jaarlingen
1326 duiven – 115 deelnemers

1. Klessens-De Lepper, Valkenswaard
2. J. van Gijzel, Made
3. F. Zwiers, Terheijden
4. R. de Leeuw, Made
5. Ron Krijgsman, Hoogblokland
6. Timmermans-Theunis, Hoeven
7. Comb. Vos-v. Wanrooij, Geffen
8. N. van den Hurk, Oss
9. J. van Heumen, Oss
10. Peter van Essen, Woudrichem