JOHAN VINK – BALK BEVESTIGT MET SUPERDUIVIN JADA HUN KLASSE.
1E NATIONAAL SECTOR 4 OP ORANGE.

BALK – NIC ZWH:
Voor het Nationaal staat er al seizoenen (vanaf 2010) 1 vlucht op het programma met een ochtendlossing, en wel vanuit Orange. Dit station ligt zuid oost in Frankrijk, de streek met zijn wereldberoemde wijnen. En dus ook al jaren bekend; gelieft en toch wel berucht bij de duivenmelkers in het spel der overnachting. Want ondanks de ochtendlossing is het met de handicap van vliegen langs de Alpen en het heel lastige Rhone-dal jaarlijks één van de zwaarste concoursen voor de postduiven! Worden de omstandigheden naar huis dan ook nog eens verzwaard met de elementen van de weergoden, die ditmaal keihard zouden gaan uitpakken, ja dan kan er wederom worden gesproken van “de volgende zware vlucht dit seizoen” voor de melkers en hun duiven. De lossing was vrijdagmorgen om 07.10 uur met eerst een wind komend uit zuidelijke richtingen. Die ging na een 150 km naar het noord-westen, en weer later werd hij zuid-oost. Zoals de wind was- en ging, zo ook de weersomstandigheden.

Het eerste stuk goed, maar daarna een breed front van depressies over noord Frankrijk, België en een deel van Nederland. Erg moeilijk en lastig voor de duiven, want het zat dat gehele front erg dicht. Het werd dan ook een zwaar concours, met grote verschillen en overal ging het heel traag met het terugkomen!

Voor sector 4 waren er een kleine 800 duiven ingebracht, waarvan 132 in het NIC ZWH te Balk door een 19 tal deelnemers. Het was in Balk waar het voor JOHAN VINK de beste vlucht – tot nog toe – uit zijn toch al zeer imposante carrière als duivenmelker zou gaan worden! Johan, dit seizoen – en dan met name de laatste gevlogen vluchten meer en meer tegen het hoogst haalbare al aan presterend, had al in de vroege morgen van zaterdag een gevoel van “ ik moet naar mijn duivenhok toe”? De wekker wel gezet op half zes, om vijf uur was hij al paraat. Zittend op wacht hoorde hij ineens iets vallen op de klep, niet gezien hebbend waar vandaan komend zat daar al zijn Jada. Zijn vale duivin met nummer 14-1414332. Zijn allerbest presterende duif al jaren achtereen op steeds weer deze vlucht vanuit Orange! In 2017 immers 2 e in de sector, en vorig seizoen nog geklokt als 4 e sector duif, steeds weer op Orange. Ditmaal ingekorfd op een piek van ruim een week, genoeg stimulans om haar om 05.37.56 te zien binnenkomen. De afstand naar het Balkster hok was 976,669 km en de gevlogen snelheid 1068.644 m.p.m. Na het melden, zelfs Johan kent op het moment suprême wel last van zenuwen, bleek dat het de allersnelste duif in 2019 op deze loodzware Orange zou gaan worden. Niet alleen in het NIC ZWH en Afdeling, maar bovenal in de altijd sterk qua spelers bezette sector 4. Het grote succes voor Johan en diens duiven op Orange kreeg nog een extra tintje door van zijn 9tal ingekorfde duiven, er maar liefst 4 in het NIC op de uitslag te krijgen. En dat viertal staat ook alle bij de eerste 100 in sector 4..

JOHAN VINK, eerder al genoemd vliegend bij de top. NU, EEN GROTE AAN DE TOP. Van Harte Gefeliciteerd.