Barcelona Fever in L’Hirondelle Gronsveld

El Classica Barcelona is de Koningin van de alle Zware Fondvluchten waar in liefst 6 Europese Landen liefhebbers al maanden geleden vurig hoopten dat deze ondanks covid-19 tóch doorgang zou vinden wat gelukkig ook gebeurde, immers in Catalonië is het woord “lockdown” weer van stal gehaald met Code ORANJE op de koop toe.

In de goede oude tijd streden er al eens meer dan 26.000 duiven om de beste plekken, nu echter meer dan 12.000 minder maar het is en blijft een groot aantal, belangrijker echter, het concours an sich heeft nog steeds die enorme uitstraling, dat aanzien waar iedere liefhebber hoopt om ééns te mogen zegevieren, de ultieme droom..!!

Badend in het zweet werden Pa Gilbert en jongste zoon Paul Heijnen uit Gronsveld door de Barcelona Fee wakker gekust als WINNAAR gepresenteerd aan de Lezers van De Etalage en de Zware Fond website bij uitstek www.toppigeons.com waar zij samen dit sprookje in hun hele verdere leven als duivenliefhebber nooit meer zullen vergeten, AANZIEN verstrekken, LEVEND houden, om16.38.24 uur maakte hun duif de Gouden Afdruk op het moment dat men in Engeland voor de High Tea begint aan te schuiven, Gilbert & Paul grijpen een fantastische 19e prijs Nationaal tegen 4.477 duiven, Hiep Hiep Hiep Hoera…..!!!

De winnaar was niet aan zijn proefstuk toe met goede tot zeer goede prijzen zoals de 128e Nat. Marseille en dan nu de 19e Nationaal Barcelona, dan mag je gerust spreken van een TOPPER die naam waardig.

Op de site van de Nederlandse Organisator www.dezlu.nl was op donderdag een prachtig artikel annex foto’s die de werkzaamheden in Borne (Overijssel) als Klaaswaal (Zuid-Holland) te zien waar een prima indruk werd gegeven welke een enorme berg werk er verricht moet worden alvorens onze duiven op de losplaats arriveren.

Vroeger maakte Cees Donker uit Dinteloord altijd sfeervolle films die hij in de winter overal vertoonde, hij filmde ook al eens Prins Bernhard die eveneens duiven liefhebber was net zoals Koning Boudewijn overigens, beiden hadden ook een eigen duivenhok met verzorger.

De Koningin onder de duivenliefhebbers is ook ANNO 2020 nog steeds Koningin Elisabeth van Engeland die trouwens Beschermvrouwe is van ALLE Engelse Duiven Liefhebbers, enkele malen per jaar volgt zij ter plekke de vluchten waar de verzorgers proberen de EER en VLAG der Windsors op een prima manier te verdedigen.

Weer terug bij ons Samenspel Maasvallei greep Roger Wijnands als H. Wijnands & Zn het zilver waar hun duif zich presenteerde om 18.58.45 + een de 6e prijs om 21.05.56 uur toen de avond de scepter langzaam overnam van de dag, scoorde trouwens ook zijn 3e duif wat dus een klassieke 100% score betekende, ouderwets goed Roger..!!

Good Old Gebr. Saya uit Heer pakken het dik verdiende Brons om 19.01.50u, zetten er ook een aankomst om 21.30.40+ totaal 4 prijzen op de uitslag wat de klasse van de SAYA-duiven nog eens dik in de verf zet, ABOR & MARTHA tijden herleven … geweldig.

Jacky Daenen klokt om 20.49 uur wat de 4e prijs oplevert en ook Jacky klokt een 2e+ 3e en 4e duif van de 5 mee, dat is tevens een extra felicitatie voor Jo Jennekens die de duiven piekfijn verzorgt daar Jacky zeer voorzichtig moet zijn dat geen stof in zijn wonden geraakt, geweldig toch zeker omdat ook Jacky wegens een operatie aan hand en alle vingers zijn duiven niet zelf had kunnen verzorgen maar zijn vriend Jennekens deed dit met Liefde en plezier en … wordt op een geweldige manier beloond.. SUPER

George Vaessen zien we 5e & 25e plaats op de uitslag waar George een invaller had ingehuurd namelijk Jan Krauth die net als George al eens Bordeaux Nationaal won waar Jan samen met zijn Vader Mat zaliger de 1e Nat. Barcelona nog in Meerssen won Jan Krauth die een reputatie heeft om als ‘invaller’ vaak topklasseringen uit het vuur te slepen, ga informeren naar zijn “vraagprijs” maar George feliciteren wij van harte met zijn 2 vette prijsduiven.

Frans Huntjens uit Bergenhuizen / Noorbeek mogen we de prettige verrassing van deze vlucht noemen waar Frans zijn duif om 21.30.31 uur thuis mag begroeten en 8e worden tussen al dat geweld, fantastisch gedaan Frans, dat smaakt gewoon naar (veel) meer alleen had hij nog wat vroeger kunnen zitten als hij niet was gaan douchen, zijn broer Jean immers zag de duif op het hok zitten, vragen waar de module lag, aansluiten en dan over de antenne … maar een super prijs.